Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZWEMBAD VLAARDINGEN MAG QR-CODE BLIJVEN EISEN

VLAARDINGEN- Het Vlaardingse zwembad De Kulk mag doorgaan met het controleren op de omstreden QR-code. Het stadsbestuur is niet bereid om aan het bestuur van de Kulk te verzoeken om uitvoering te geven aan de uitspraak van de rechter over een zwembad in Hilversum waar de controle niet langer is toegestaan. De fractie Boers (Heel de Stad) heeft aangedrongen op een ban van de QR-codes bij het Vlaardingse zwembad.

Het gemeentebestuur van Vlaardingen wijst naar de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). Die geeft naar aanleiding van de Hilversumse uitspraak het volgende aan: ‘Aangezien de uitspraak een individuele casus betrof, heeft deze geen gevolgen voor het nu geldende landelijke beleid rondom zwembaden. De voorzieningenrechter kwam tot de conclusie dat hier geen coronatoegangsbewijsplicht (CTB-plicht) geldt op basis van een combinatie van twee argumenten: Zwemles (A,B, en C diploma) is gericht op het verkrijgen van zwemvaardigheid en betreft daarom geen sport; Het betreffende zwembad wordt (bijna) uitsluitend gebruikt voor de zwemdiploma’s A, B en C en is hier ook specifiek op ingericht.

Volgens de VRR zijn zwembaden over het algemeen locaties voor de beoefening van sport, waar óók zwemles wordt aangeboden. De VRR laat weten: ‘Voor de publieke binnenruimte van een locatie voor de beoefening van sport (waaronder ook de kleedkamers) geldt een CTB-plicht voor publiek vanaf 18 jaar. Daarom blijft de huidige (landelijke) regel, waarbij de CTB-plicht geldt voor zwembaden overeind.’

De gemeente Vlaardingen volgt hierin de lijn van de VRR en heeft hierover nauw contact met zwembad de Kulk.

De toegang met QR-pas zou dienen ter bestrijding van een fictief virus met de dodelijkheid van een griep. Aan de QR-pas is een wereldwijde prikcampagne gekoppeld met een ongecontroleerde, experimentele gentherapie, waaraan, alleen in de EU, nu al tienduizenden mensen zijn overleden. Haalt u binnenkort niet ‘vrijwillig’ de zogenaamde ‘boosterprik’ dan vervalt per 1 februari alsnog uw QR en staat u in de rij bij de ‘wappies’, die dit allemaal al vanaf het begin hebben voorspeld.

8 reacties op “ZWEMBAD VLAARDINGEN MAG QR-CODE BLIJVEN EISEN

  1. Dit is een goed bericht. Het valt mij op dat veel mensen van Turkse afkomst een (gekopiëerd?) vrijstellingsbriefje hebben voor het niet dragen van een mondkap en dat veel Oostblokkers het helemaal vertikken om ze te dragen. Op de priklocaties zag ik ze ook niet.

  2. Stop met het collaboreren met degenen die ons de QR code door de strot willen duwen! Want onze #nietmijnregering heeft zojuist een staatsgreep gepleegd, en wringt zich in alle bochten om zelf geen wettelijke verantwoordelijkheid te nemen! Ze proberen de gevolgen van hun beslissingen af te schuiven op ondernemers, essentiële beroepsgroepen, forensen, scholieren, vrijwilligers etc. Ondertussen zijn de zittende coupplegers volledig afhankelijk van onze massale ‘vrijwillige’ medewerking. Hun belangrijkste wapens om ons te overtuigen zijn 24/7 propaganda en censuur waarmee ze opzettelijk angst en verwarring zaaien. Dus haal diep adem en stop met meewerken, want ze weten dat ze strafbaar bezig zijn.

  3. Wat ik belachelijk blijf vinden is dat er gezegd wordt dat vaccinatie niet verplicht is, maar er worden wel vrijheden afgenomen van de mensen die hiervoor kiezen. Sommige mensen hebben zelfs geen keuze omdat hun gezondheid het gewoon niet toelaat om te vaccineren, en diezelfde gezondheid zou wel gebaat zijn bij zwemmen. Het is een vorm van dwang zonder officiële verplichting. Ik ben zo’n persoon, zo’n ongevaccineerde, en ben nu aangewezen op de 2 weken zomer in ons land zodat ik buiten kan zwemmen. Wat ik zo ontzettend scheef vind in deze denkwijze is het volgende; Wie lopen er risico? Ongevaccineerden. Wie zijn er beschermd? Gevaccineerden toch? Waarom wordt de ongevaccineerden dan geweerd? Ze weten toch dat ze risico lopen, zijn ze dan geen baas meer over eigen risico-inschatting? En waarom maken de gevaccineerden zich hier zo druk om? Zij zijn toch “beschermd”? Eerlijk gezegd denk ik dat het helemaal niets te maken heeft met de aantallen in de ziekenhuizen, die zijn nu namelijk ongekend laag. Toch trapt iedereen in deze illusie, ik wens iedereen veel wijsheid toe!

    1. Het water is hooguit twee weken per jaar bevroren hoor naamloze, de rest van het jaar kun je dus zwemmen. Pas op dat de burgemeesters het niet zien, volgens mij wilden ze zwemmen afgelopen jaar verbieden omdat ze zelf niet van zwemmen maar alleen van zwammen houden.

  4. Je hoeft nergens naar toe, maar het is toch wel aan te raden een beetje gezond te leven.
    Zwemmen helpt de spieren, het gewicht en de psyche.

    Bewegen, dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *