Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZWEMBAD SCHIEDAM BELAAGD DOOR ONGEWENSTE BEZOEKERS

SCHIEDAM- Een groep van zo’n 10 minderjarige, allochtone jongeren is na de komst van de politie verwijderd uit Zwembad Groenoord in Schiedam. De groep was afgelopen dinsdagmiddag over de hekken geklommen en door de sloot gezwommen. Bedoeling was het zwembad te betreden zonder toegangsbewijs. Omstreeks 14.30 uur arriveerde de politie bij het zwembad. Daarna gingen de knullen over tot intimiderend gedrag en het bejegenen van zwembadbezoekers buiten het terrein, laat een ooggetuige weten.

Manager Dogan Corneille (Optisport) wil niet bevestigen dat het allochtone jongeren betreft. Corneille: “Omdat ze een kleurtje hadden? Is dat relevant om te vermelden? Ze waren minderjarig, dus we hebben ze ook niet laten oppakken, maar verwijderd.”

Het zwembad kan de ongewenste bezoekers geen toegangsverbod opleggen. Corneille: “Nee, je bent aan regels gebonden en je mag niet zomaar om een legitimatie vragen. Dus het is echt niet zo dat je even naar boven krijgt wie het zijn. Je probeert wel te onthouden wie het zijn, om ze dan de toegang te ontzeggen, maar dat is nog niet zo makkelijk.”

De laatste jaren is het rustig rond het zwembad aan de Prinses Beatrixlaan. Op 8 mei 2016 berichtte de politie dat er flink was gevochten door twee groepen jongeren. Toen de politie arriveerde was een deel van de vechters al vertrokken. Er is ook geen aangifte gedaan van de vechtpartij.

In maart 2016 moest de politie ingrijpen bij het zwembad door een groep ‘jonge jochies’ weg te sturen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

30 reacties op “ZWEMBAD SCHIEDAM BELAAGD DOOR ONGEWENSTE BEZOEKERS

 1. En moet nadrukkelijk gaan om allochtonen?

  Even een check, als je hier bent geboren ben je een Nederlander…

  Dan vind je het gek dat de jeugd ontspoort is, als witte mensen hun in een hokje duwen waar ze niet heen willen gaan.

  Allochtoon is niet meer van deze tijd, en al helemaal niet als je een Nederlandse ID hebt .. dan ben je een autochtoon..

  Wanneer er kinderen worden verkracht maken jullie dan ook duidelijk dat het om een autochtoon gaat ??

  I made my point..

  1. Je bent zelf vast ook van het lichtgetint type dat weer op zijn pikkie getrapt is . Het feit is dat jullie al tientallen jaren alles lopen te verkloten voor andere mensen . Wordt nou eens een keer wijzer man ! , en laat je zelf niet meeslepen door een stelletje holbewoners !

   1. Nb. Ga maar weer met met ” Black life’ s matters ” voor je hoofd rondlopen , terwijl jullie zelf vaak de aanstichters van het geweld in deze maatschappij zijn .

     1. En Aad cq. Hassan , U bent vast zo’ n kortzichtige simpele ziel die in het bovengenoemde rijtje thuis hoort .

  2. Even een check, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) definieert allochtoon als “een persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland geboren is”. Dit betekent dat je dus niet direct een autochtoon bent door het bezitten van een Nederlands identiteitsbewijs. Even de feiten recht zetten hier.

 2. Er zijn 3 dagen incidenten geweest waren 16 politie auto’s werden stoelen door het zwembad gegooid. Loopt nu bewaking door het zwembad. Overal cameras geplaatst. Is toch niet normaal voor een zwembad? Ik kwam er 25 jaar geleden met mijn zoontje. Was heerlijk rustig gebeurde nooit wat. Zaten tot 8 uur lekker buiten dus rara hoe kan dat?

  1. Helemaal met je eens, Wolffers. Het wordt steeds verschrikkelijker met bepaalde type jongeren.

   Kijk naar wat er in Scheveningen gebeurt en dan heb ik het niet eens over de schietpartij, maar de overlast die wordt ervaren. Zelfde verhaal wat er in Blankenberge, Belgie is gebeurt.

   Vroeger ging je daar nog naar toe, omdat het gezellig was, dit zegt genoeg :
   https://www.youtube.com/watch?v=ALy_Beua7Nc

   Valt het niet op, dat het bijna altijd bepaalde types zijn, die voor dit soort overlast zorgen. Moet eens klaar zijn, met dat gedonder.

   Te triest voor woorden.

 3. Ik denk dat t tijd word dat onze minister president een pers conferentie geeft, en dit keer niet over Corona maar dat de maat vol is in dit land .

  Een ieder die zich gedraagt heeft een fijn leven in dit mooie land maar iedereen , maakt niet uit wie of waar je vandaan komt Nederland of erbuiten , die zich misdraagt zal hard aangepakt worden.

  Helemaal klaar met t feit dat je nieuwsitem kan lezen of t gaat over allerlei ellende

  T kan zo leuk zijn !

 4. @Redactie, was het relevant geweest om de afkomst van de daders te vermelden? Wat willen jullie hiermee bereiken? Het zijn jongeren die hier geboren en getogen zijn. Dus Nederlanders. Vermelden jullie ook de afkomst van incestplegers, verkrachters, belastingontduikers e.d.? Wel consequent blijven heh…
  B.t.w. er waren ook autochtonen erbij betrokken (is mij verteld). Als je a zegt moet je ook b zeggen..

  1. Waarom zou dat niet vermeld mogen worden? Om het te verbloemen? Omdat het te veel opvalt dat het weer de allochtone medemens is die voor overlast zorgt?
   Waarom moet je zoiets verzwijgen?
   Het is zoals het is!!!

 5. Zeker weer D 66 wat hier verbolgen reageert over het aanhalen van kleur.
  Als het land steeds meer geld kwijt is aan de zorg dan krijgen de oudjes de schuld ,dan zijn er geen problemen mee om ze te benoemen .
  Inderdaad Rens wie A zegt moet ook B zeggen , de ene groep wel stigmatiseren en de andere niet ?

 6. Leon het is een feit je kan er niet om heen je kan nog zo hard gillen dat de blanken Nederlanders racisten zijn maar het is een feit dat allochtone jongeren zich misdragen en hun handen niet thuis kunnen houden of ze moeten aan meisjes zitten of ze moet klappen uitdelen. Dus je kan wel weer gaan huilen maar als je wilt huilen moet je dat bij die doelgroep zijn dat ze zich eindelijk eens gaan gedragen.

 7. Ik woon zelfs in Schiedam, en bij de metro station in de meeste gevallen zijn het de blanke gasten die die poortjes open schoppen,en die allochtonen nemen t over van jullie bay the way over discriminatie gesproken wil ik het niet eens hebben , dat is een lang verhaal , maar 1 ding moeten jullie weten blanke verraders wij hebben alles van jullie geleerd zoals het stelen martelen , hebzucht zit allemaal in jullie genen baby s voeren aan kaaimannen. En anno in plaats te verontschuldigen komen julli met neklem.als ik blank was zou ik me schamen voor mijn voorouders.Ik zeg blank omdat wit rein is dus geen goede benaming voor jullie .Mijn punt is wijs geen vinger naar anderen , terwijl je weet wat de oor zaak is blanke verander de wereld en begin bij je zelf. Daarna kunnen we in discussie gaan . Dit is mijn oproep naar alle allochtonen leer je kids hun geschiedenis vanaf kleins af dan kunnen ze later weten wie 2 gezichten heeft judas en satan.In elk bevolkings groep heb je goede en slechte zielen mooie en lelijke gasten enz

   1. Kom met je kruiwagen dan kun je me terug brengen. Om te denken dat gasten als jullie op de hand gedragen worden in anders mans land daar moet verandering in komen recht voor 1 recht voor allen. En op je vraag de antwoord is, vraag aan je voorouders die hebben ons weggehaald bij onze dierbaren.als ik terug moet gaan met z’n allen heb je de Rest van je leven geen brood op tafel.want t gaat de staat echt heelveel kosten .als je t leuk vindt of niet kom en breng me persoonlijk terug.wie de schoen past trekt m aan .idem dito.

 8. Leer je kinderen hun geschiedenis, waar ze vandaan komen hun roots alles dan worden ze niet verrast , leer ze manieren, dat wanneer ze aangevallen worden hun mannetje kunnen staan en voor hun zelf opkomen. Dan garandeer ik je dat dat er een betere wereld kom.En aan allochtonen, zullen we met ons vanaf vandaag de blanke gasten Ezellochtonen In plaats van autochtonen noemen.

  1. Over geschiedenis gesproken ; U bent vast vergeten dat zwartjes net zo hard meededen in de slavernijhandel door hun eigen volk door te verkopen aan de Arabieren voor een handje kralen . En u bent vast alweer Ruanda vergeten waar zwartjes elkaar afslachten , nee , geef de blanke maar weer de schuld van de dingen die jullie zelf veroorzaken door jullie stupide gedrag .

 9. Wat een onprofessioneel en generaliserend bericht. Het woord “allochtoon” is verjaard en de afkomst van deze jongeren doet er niet toe. In heel Schiedam wonen heel veel mensen met een migratie-achtergrond of “buitenlands” uiterlijk. Bijna alle jongeren in het bad zou je onder die noemer kunnen scharen als je wil generaliseren (dus óók de 150 anderen die zich wel gedragen) Daarbij klopt de berichtgeving niet eens. Er is dinsdag een ander voorval geweest waarvoor de politie moest komen. Deze website verzint zelf nieuws alleen gebaseerd op de gegevens dat er politie aanwezig was. Doen jullie dat alleen om racisme aan te wakkeren in de reacties? Deze website is nieuwsonwaardig. Als je nepnieuws wil verspreiden om te polariseren start je maar een Facebookgroepje, dat is nog gratis ook.

  1. De waarheid is hard SV , Je bent vast weer oa. zwembad Tropicana vergeten, waar jonge meisjes aangerand werden door groepjes lichtgetinte types ………….Blijf maar lekker zielig doen met jezelf en vooral je handen in onschuld blijven wassen .

 10. Statistieken, statistieken, statistieken.

  En dan ook nog de decennialange praktijkervaring van Nederlanders zelf.

  Nederlanders krijgen bovendien al meer dan 50 jaar van nieuwkomers te horen dat zij zichzelf absoluut niet als Nederlander beschouwen. En wie kan hen daarin ongelijk geven? Kijk maar naar de Boeren van Zuid Afrika, die na bijna 4 eeuwen in Afrika nog steeds niet als Afrikaans beschouwd worden.

  Na DENK, Sylvana, ISIS, KOZP, BLM en Akwasi kunnen Nederlanders niet meer doen alsof dit allemaal nooit gebeurd is. Dus begin nou niet weer verongelijkt te piepen over discriminatie. Want na DENK, Sylvana, ISIS, KOZP, BLM en Akwasi zijn dat geen troefkaarten meer om critici het zwijgen op te leggen. Want de Nederlanders zijn nu een drempel overgeduwd, en er is geen weg meer terug. We hebben allemaal gezien dat ‘onze’ medelanders zichzelf als onze vijand beschouwen, en hun kinderen die hier geboren worden leren om ons te haten. Ze bedreigden ons openlijk voor de tv cameras en kondigen aan geweld tegen ons te zullen gebruiken. Dus er is geen weg meer terug.

  En voor wie het nog niet snapt: Nederland is het land van de blanken. Het is meedoen, of weggaan. En wie daar boos of beledigd om raakt moet maar snel naar een niet-blank land verhuizen.

  En wat die Marokkaantjes betreft? Die laten alle menselijk gedrag varen zodra ze zich in een groep in onze openbare ruimte bevinden. Totaal gedegenereerd gedrag, amper nog als menselijk herkenbaar. Zelfs wilde dieren gedragen zich nog beschaafder.

  Alweer een zwembad sluiten omdat deze groep zich niet kan gedragen?? Nee hoor; ga maar eens toegangsverboden op etniciteit uitvaardigen. Want dat is blijkbaar de enige oplossing voor het ‘Marokkanenprobleem’ in dit land. En ga die ouders maar straffen met dwangbevelen en hoge boetes. Want zij zijn wettelijk verantwoordelijk voor hun kinderen. Maar wij gaan deze gang van zaken niet meer accepteren.

  Nederlanders zijn vriendelijk, totdat ze het niet meer zijn. En dan kun je maar beter oprotten. De gouden tijd is hier voorbij.

  Eigen bevolking eerst.

  NEXIT.

  Kick Out Rutte.

  1. Het blanke ras is nou eenmaal een superieur ras en wat zwartjes er allemaal uitpoepen ten opzichte van ons , heeft allemaal met jaloezie en afgunst te maken .

 11. Bla bla bla ik zie dat de schoen de meeste van jullie past, hokjes cultuur is niet van deze tijd anno 2020.onze ogen zijn geopend, en daar kunnen jullie niet tegen.
  zelf in een rechtzaak win ik van jullie.Ik kan niet tegen onrecht , en schijnheiligheid.look alike people.
  Over de goede niet te na gesproken.Ik doe niet mee protest demonstraties , maar erger me aan al die look alike beterweters .als het ze teveel wordt je terug sturen naar je land.Haal je voorvaders uit hun graf en geef ze de opdracht ons terug te brengen, dan komt het zeker goed.

 12. JIJ BENT NIET GOED WIJS

  Ik weet wat jij bent , eentje die de boel flink opnaait , zo’n type ben jij
  RET POORTJES ? Dat hebben de blanken dan van de zwarte geleerd , ik zag ze met z’n drieën door een poortje gaan .
  En dan altijd dat zielige gedoe van 180 tot 400 jaar geleden erbij halen , je leeft nu en hier en hier is waar jullie het goed hebben anders zaten jullie nu nog in lemen hutjes .
  Wie te klagen hebben zijn de blanken die door jullie als wandelende geldzakken zien en dan ook zo handelen door ze dood te steken, zelfs pikkies van 14 jaar lopen met messen die haast net zo groot zijn als hunzelf .
  Jullie geven de kinderen geen opvoeding dat blijkt wel weer het is een en al misdaad onder jullie en wordt daar maar boos om als je naar Büch in de bajes had gekeken zag het er zwart van de mensen .
  Ik heb niks tegen jullie als ras maar je moet wel normaal gaan doen net als dat Black lives matter ding , die groepering is uit op rassenstrijd en dan wordt ventje Hamilton boos omdat onze Max niet knielt en daarmee typeert hij weer hoe jullie zijn namelijk ZIELIG .
  Ik begrijp de redactie niet dat jij zo je gal mag spuwen hier want ik zat alles wat jij schreef met verbazing te lezen.

 13. @dianai gewoon een trol de boel een beetje opfucken beste manier is om deze mensen te negeren. Je kan in discussie gaan maar dan ze alleen maar harder gillen en geven ze weer troeven om te spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *