Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZWARTE PIET IN DE BAN BIJ PASSAGE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Winkelcentrum de Passage in Schiedam heeft Zwarte Piet volledig in de ban gedaan. Nergens ook maar een spoor van de zwarte knecht van Sinterklaas. Door het hele winkelcentrum hangt al sinds begin deze maand ‘feestlichting’ aangevuld met decoratieve pakjes. Tot vorig jaar was hier tussendoor nog wel een enkel decoratief Zwart Pietje te vinden, maar ook die zijn per 2020 helemaal verdwenen. Zelfs uit de luidsprekers klinken momenteel uitsluitend Sinterklaasliedjes waarin Zwarte Piet niet voor komt.

Het management schreef het stilaan verdwijnen van Zwarte Piet vorig jaar nog toe aan slijtage van de poppen. De acrobatische knechtjes van Sinterklaas hingen in voorgaande jaren met tientallen tegelijk in alle poses verspreid bij de ingang van de Oude Passage en verderop in het winkelcentrum.

Bij de winkeliers herinnert eigenlijk alleen Bakker Ammerlaan nog een beetje aan de sinterklaastijd. Er staat een Sinterklaaspopje in de etalage, maar geen enkele Zwarte Piet. Ook op bijvoorbeeld de chocoladeletters: uitsluitend een beeltenis van Sinterklaas. Zelf bij de speelgoedwinkel Intertoys; geen enkele Zwarte Piet.

Wel overal zwarte (niet werkzame) mondkappen: het nieuwe normaal, dat fanatiek wordt uitgedragen (ter bevordering van de Corona-hoax), bijvoorbeeld vanachter het spatscherm bij de kassa’s van Holland & Barrett (wereldwijd sterftecijfer mét Covid-19: 0,12 %).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “ZWARTE PIET IN DE BAN BIJ PASSAGE SCHIEDAM

 1. Dit was Nederland, onze KOZP hebben hun zin, dag Nederland ik heb van je gehouden alle tradities die we hadden waren mooi. Nu worden het mooie herinneringen want beste Nederlanders we hebben deze strijd verloren dankzij Den Haag. En wees er maar op voorbereid we gaan nog veel meer verliezen, Nederland is afgenomen door mensen die totaal geen band hebben met dit land maar wel alles opnieuw herinrichtennnaar hun tradities

  1. Bijna goed, Nederland (en de rest van de wereld) wordt inderdaad overgenomen door de allerrijkste op deze aarde (1 % van de totale bevolking). Ze bezitten al zo’n 50 % en zijn nu uit op die andere helft van ALLES!!.

   Via de door hen gefinancierde organisaties als de WHO en dergelijken (ja, daar hoort inderdaad ook KOPZP bij als kleine kruimel. Al die NGO’s hebben sponsoren – via stromannen – vanuit die groep allerrijkste) zullen we worden geknecht. Dat idiote mondkapje is slechts het begin. En het tij valt niet meer te keren. Hun einddoel is 2030.

   Ze zullen dit alles veel eerder bereiken dankzij het creëren van de ene na de andere nepcrisis. En ze krijgen daarbij hulp van politiek links en de media (die ze decennia in handen hebben).

   Ik ben niet bang omdat er ergens halverwege een zo’n grote opstand zal uitbreken onder de totale wereldbevolking. Dat gaat die ene 1 % beslist de kop kosten.

   Alleen onze oude wereld komt daarmee niet meer terug.

   Zo zal het gaan…

 2. Hebben de zwarte ziele-pieten ook nooit geen fouten gemaakt in het verleden ? Ze zijn Rwanda en meer Afrikaans leed .en hun deelname aan de slavernijhandel alweer heel snel vergeten .

 3. De marxistische redenatie van linkse activisten – waar Akwasi tegenwoordig ook bij hoort – is altijd hilarisch. Blanke mensen zijn de daders vanwege iets wat sommige voorouders zo’n 300/400 jaar geleden deden. Maar zijn eigen voorouders, die dus Afrikaanse slaven verkochten aan Nederlanders waren niet fout. ‘Want ze wisten niet dat de slaven als goederen werden gebruikt’ yeah right….
  Zelf heeft hij er geen moeite mee om in de hoofdstad van het racistische Nederland te wonen in een kapitaal pand. Met dat geld had hij ook vele Ghaneze landgenoten een vliegticket kunnen schenken om ze de keuze te geven terug te keren naar hun land. Zwarte Piet weg, Gouden koets weg, alle zee helden weg, hoever gaan ze door?

  1. Vergeet niet dat onder deze bevolkingsgroep op moment van schrijven er nog steeds kinderen door eigen Rasgenoten worden uitgebuit als slaven in o.a. goudmijnen. Ik zou zeggen ga daar eens mee aan de slag ipv fictieve figuur die kinderen blij maakt. Waar wij als kind om konden lachen en waar wij o zo blij mee waren omdat je je als kind 1 voelden met de pieten omdat zij net zoals wij waren. En wat het grootste migratiefeest was want alle kleuren soorten en maten stonden aan de kant. Iedereen blij maar volwassenen zien er iets in wat de kinderen niet zien behalve als hun dit wordt aangeleerd. Slavernij heerst (te) onder iedere bevolkingsgroep kijk maar naar Romeinse rijk zoveel jaar voor Christus. Wij moeten niet terug kijken wat was en niet overal iets negatiefs inzien, wat geweest is is geweest. Blijf niet hangen in een slachtofferrol maar strijd voor o,a, de slaafkinderen in de goudmijnen, stop daar je energie in ipv van een kinderfeest tot iets bombarderen wat het niet is. Al sinds de jaren 70 weet elk kind dat huidskleur door roet vd schoorsteen komt. Maar nog is het niet genoeg. Totdat er alleen maar ” blanke” pieten zijn. Dan voelt men zich ook weer gediscrimineerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *