Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZWANGERSCHAPSKUNST IN 3D

OUD-BEIJERLAND- Dit voorjaar opende Print je Wonder officieel de deuren van haar studio in Oud-Beijerland. Print je Wonder is gespecialiseerd in het 3D printen van het lichaam van de zwangere vrouw en het pasgeboren kind. Het resultaat is een prachtig, uniek, driedimensionaal kunstwerk, die de meest bijzondere periode van het leven vereeuwigd tot een tastbare herinnering. Print je Wonder is de eerste onderneming in de Hoeksche Waard die 3D printen combineert met zwangerschapskunst.

Print je Wonder is opgericht door Anne Yntema-Ordelman en Ilja de Vos. Het idee is geboren na de eerste zwangerschap van Anne. “Ik maakte voor het eerst kennis met 3D geprinte kunst net na de kraamtijd van mijn eerste kindje”, vertelt Anne. “Een vriendin showde mij vol trots een prachtig beeldje van haar zwangere lichaam waarbij de kleinste details voel- en zichtbaar waren. Ik vond het een heel bijzonder aandenken. Maar ik was ook verbaasd dat ik helemaal niet bekend was met dit soort zwangerschapskunst.” De kersverse moeder raakte geïnspireerd en kreeg het idee een borstvoedingsbeeldje te laten maken. Wat haar betreft moest iedere ouder weten van het bestaan van deze bijzondere kunstvorm en ze besloot zich meer te verdiepen in de wereld van 3D printen. Ilja: “Een jaar geleden vertelde Anne mij voor het eerst over haar idee om 3D geprinte zwangerschapskunst te gaan maken. Ik ben zelf ook moeder en was direct enthousiast. Ik heb jaren een eigen onderneming gehad en we besloten onze krachten te bundelen. Al snel was Print je Wonder een feit.” Tegelijkertijd bleek Anne zwanger van haar tweede kindje. Dit gaf de dames de gelegenheid de techniek perfect onder de knie te krijgen, welk materiaal het mooiste resultaat gaf en welke poses mooi en comfortabel waren voor de zwangere vrouw. Hierdoor is het kwaliteitsniveau van de 3D beeldjes zeer hoog.

Van scan tot kunstwerk Wanneer je besluit een 3D beeldje te laten maken, word je uitgenodigd in de gezellig ingerichte studio in Oud-Beijerland. Anne en Ilja laten je precies zien wat de mogelijkheden zijn als het gaat om poses, materiaal en kleur. Als de keuzes zijn gemaakt, is de volgende stap het scannen van het lichaam. Het 3D ontwerp is direct digitaal te bekijken. Vervolgens wordt het 3D ontwerp geoptimaliseerd waarna het beeld geproduceerd en bewerkt wordt. Het eindresultaat is een uniek 3D beeld waarop de kleinste details zijn weergegeven. De uiteindelijke productietijd neemt ongeveer 2 weken in beslag.

Ieder beeld heeft zijn eigen verhaal Er zijn al heel wat tastbare herinneringen gecreëerd en ieder beeldje kent een eigen verhaal. Denk aan een moeder waarbij de zwangerschap niet zo vanzelfsprekend is. Maar ook de trotse grootouder die graag een beeld wil met het pasgeboren kleinkind. En vergeet niet de vaders waarbij het eerste echte contact pas plaatsvindt als de baby geboren is. Allemaal herinneringen die je nooit meer wilt vergeten en hoe mooi is het dit vast te leggen met een uniek en tijdloos 3D kunstwerk. Print je Wonder levert in alle gevallen maatwerk en alles is bespreekbaar. Meer informatie over Print je Wonder is te vinden op de website www.printjewonder.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *