Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZWAAIEN NAAR LAATSTE HOOGLANDERS BROEKPOLDER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Benieuwd naar de nog resterende Schotse hooglanders in de Vlaardingse Broekpolder? Op zondag 2 december vertrekken de Broekpoldergidsen voor een wandeling naar de kudde. U kunt mee om 14.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Deze maand heeft de eigenaar van de kudde – Free Nature – zeventien oudere dieren afgevoerd naar de slacht. Dit zou nodig zijn geweest om te zorgen dat er in de winter voldoende voedsel is voor de dieren. Ook zou het groengebied uitgeput raken als er te veel runderen grazen.

Zin om zondag mee te lopen? U kunt u aanmelden via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl.  Om de kwaliteit van de wandelingen te waarborgen, heeft de groep per gids een maximale omvang. Wanneer u zich niet aanmeldt kan het zijn dat u niet mee kunt.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *