Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZOWAT 65 % VRIJKOMENDE HUURWONIGEN NAAR SCHIEDAMMERS

SCHIEDAM- Circa 65% van de vrijkomende huurwoningen in Schiedam wordt toegewezen aan Schiedammers. Daarmee is Schiedam regionaal de gemeente met het één na hoogste percentage toewijzingen aan eigen inwoners. Alleen in Rotterdam komen meer eigen inwoners in vrijkomende sociale huurwoningen terecht. Dat alles krijgt de PvdA in Schiedam te horen van het gemeentenestuur bij het opvragen van de cijfers.

In 2017 was er een vertreksaldo van 37 huishoudens van Schiedam naar Rotterdam, in 2018 was er een vertreksaldo van 46 huishoudens. De sloopopgave van Rotterdam laat zich niet zien in de huisvestingscijfers in de sociale huursector in Schiedam. Dit wordt mede veroorzaakt door de toewijzing van 25% met voorrang aan eigen inwoners en eigen herhuisvestingsverklaring, waardoor huurders van Woonplus met stadsvernieuwingsurgentie voorrang hebben op andere woningzoekenden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ZOWAT 65 % VRIJKOMENDE HUURWONIGEN NAAR SCHIEDAMMERS

  1. ja maar iemand die pas een status heeft , noemt men ook al snel een schiedammer, we barsten van de schiedammers , maar niet iedere Schiedammer is een SCHIEDAMMER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *