Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGVERZEKERINGEN VERGELIJKEN VOOR 2022

Zorgverzekeringen vergelijken is niet het leukste klusje van de wereld, maar tegenwoordig wordt het je wel steeds makkelijker gemaakt. Het is het waard om even die website te bezoeken, want zo vind je de verzekering die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Via vergelijk zorgverzekeringen 2022 is in één oogopslag te zien waar de zorgverzekering voor staat en welke premie daarbij hoort. Ben jij iemand die ieder jaar fysiobehandelingen nodig heeft, dan kun je beter kiezen voor een wat duurdere verzekeraar met een uitgebreid pakket. Maak je nauwelijks gebruik van je verzekering, kies dan gewoon voor een voordelige en gunstige verzekering.

Hier wordt je portemonnee blij van

Premies verschillen sterk in hoogte. Nu is het natuurlijk afhankelijk van het soort pakket dat je nodig hebt, maar in de basis bestaat er wel degelijk een contrast tussen de zorgkosten van verzekeringen. Om jezelf niet in de vingers te snijden is het altijd een goed idee om vooraf de website GoedkoopsteZorgverzekering.nl te raadplegen. Direct is te zien welke verzekeringen de voordeligste zijn. Ook kun je ervoor kiezen uitgebreider zorgverzekeringen te vergelijken. Je hoeft alleen maar je wensen op te geven en de meeste geschikte verzekering zal je automatisch worden aangedragen. Je wil niet onnodig te veel betalen, dus maak er een sport van die goedkoopste zorgverzekering te vinden en je portemonnee zal je dankbaar zijn.

Verplicht of vrijwillig eigen risico?
Ben je erover uit welke verzekering goed bij je past? Denk dan nog even na over het eigen risico. Steeds meer mensen kiezen ervoor een vrijwillig eigen risico vast te zetten. De logische gedachte hierachter is het feit dat je flinke korting ontvangt op de zorgpremie en korting is altijd welkom.

Wel is het raadzaam hier goed over na te denken. Mocht je namelijk onverwacht toch meer zorgkosten verbruiken, omdat je bijvoorbeeld in het ziekenhuis wordt opgenomen, dan ben je dus niet maximaal 385 euro aan verplicht eigen risico kwijt. Je betaalt het vrijwillig eigen risico dat maximaal 885 euro bedraagt. Als je toch de verzekeringen aan het vergelijken bent, kijk dan gelijk na hoeveel de korting bedraagt als je vrijwillig het eigen risico verhoogt. Weeg af of het verlagen van de maandelijkse premie het verhogen van het eigen risico waard is. En ook hier geldt het advies: vergelijk verzekeringen met elkaar, want ook de hoogte van de korting wil nog wel eens variëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *