WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGVERZEKERING MINIMA WATERWEGGEMEENTEN

SCHIEDAM- Inwoners van de waterweggemeenten met een laag inkomen kunnen zich ook in 2022 weer verzekeren tegen hoge zorgkosten met de Collectieve aanvullende verzekering (CAV). Dat is een collectieve zorgverzekering die de drie gemeenten samen met de DSW aanbiedt. De gemeenten betalen een gedeelte van de zorgverzekering en de verzekerden profiteren van extra’s.

De CAV is voor inwoners met een netto gezinsinkomen tot 120% van de bijstandsnorm. De verzekering bestaat uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering. De verzekering biedt uitgebreide vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen en lenzen en de maandelijkse eigen bijdrage voor de Wmo. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook voor een beugel.
Op www.gezondverzekerd.nl staat een keuzehulp. Hiermee is vanaf 16 november te zien wat de voordelen zijn in uw persoonlijke situatie. Overstappen naar een andere zorgverzekering kan tot 31 december 2021.

De formulierenbrigade van Stroomopwaarts kan helpen bij het aanvragen van de CAV. Maak hiervoor een afspraak door te bellen met 010-246.55.55.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *