WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGEN OM WERVING NIEUWE AMBTENAREN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Hoeveel Vlaardingers solliciteren op een baan bij hun eigen gemeente? De fractie Boers (fB) maakt zich zorgen over de werving van nieuwe ambtenaren en stelt daarover schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur. FB: ‘Hoeveel reacties per vacature zijn afkomstig van Vlaardingers en in hoeveel gevallen heeft u gekozen voor een Vlaardinger?’

Nederland stevent af op een recordaantal banen. Tegelijk zitten honderdduizenden mensen zonder
werk terwijl in Vlaardingen onlangs bekend is gemaakt dat het aantal personen in de bijstand weer is gestegen. Gelijktijdig blijkt uit onderzoek dat de sollicitant de kleine gemeente negeert en de kandidaten liever kiezen voor de grote stad. Resultaat is dat gemeenten hierdoor vaker externe krachten moeten inhuren.

Het openbaar bestuur zit op slot, bleek in september 2015 uit een onderzoek door stichting ICTU. Er komen netto weinig nieuwe en jonge werknemers bij, en de oudere bewegen niet. Conclusie: Het openbaar bestuur vergrijst en ontgroent tegelijkertijd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “ZORGEN OM WERVING NIEUWE AMBTENAREN VLAARDINGEN

  1. Door het actieve beleid om “externen” te weren, worden werkzoekende Vlaardingers al jarenlang uitgesloten bij allerhande gemeentelijke sollicitatieprocedures.

    Voor allerlei gegarandeerd gemeentewerk – van de buitenruimte tot het kantoor – komt men bij voorbaat niet eens in aanmerking. Want vacatures worden alleen intern uitgezet. En open sollicitaties worden niet behandeld. Zelfs op nadrukkelijke voordracht van hogere ambtenaren maakt een werkloze inwoner geen schijn van kans op een baan bij de Gemeente.

    Maar hoe zit het met die interne regelgeving, die stadsbewoners al jaren preventief uitsluit van deelname aan gemeentelijke sollicitatieprocedures? Gemeentelijk beleid dat werkeloze inwoners actief de kans op werk onthoudt? Mag dit wettelijk gezien zomaar, dit is toch pure discriminatie?

    Bovendien: de Gemeente legt lokale werklozen de “sollicitatieplicht” op, maar sluit hen tegelijkertijd systematisch uit bij gemeentelijke sollicitatieprocedures….

    Hoe verklaart de juridische afdeling van de Gemeente dit discriminatoire hoogstandje precies?

    Geef uitleg, zwart op wit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *