Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGEN OM POSTADRES DAK- EN THUISLOZEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De PvdA in Schiedam komt met vragen over het aanvraagproces voor een postadres voor dak- en thuislozen. Naar eigen zeggen krijgt de partij al langere tijd signalen van schrijnende situaties over dak- of thuislozen in Schiedam. Woonplus zou ook aangeven dat er meer en meer overnacht wordt in kelderruimtes, trappenhuizen en portieken van Woonpluscomplexen.

De verwachting bij de PvdA is dat als gevolg van de lockdown de omvang verder zal groeien. Er zou sinds deze maand weer gestart zijn met woninguitzettingen bij betalingsachterstanden van de huur.

Wijkcentrum De Erker in West functioneert al jaren als postadres voor dak- en thuislozen. In maart kon de groep alleen op de donderdagen van 14.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur hier hun post afhalen in verband met de opgelegde vrijheidsbeperkingen vanwege de lockdown.

PvdA: ‘Geen adres betekent naast geen veilig thuis hebben, onder meer ook geen ziektekostenverzekering kunnen afsluiten. Als gemeente kunnen we deze Schiedammers helpen door een postadres toe te kennen.’

Foto (archief): Daklozen bij kelderboxen Mgr. Nolenslaan

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *