Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGEN OM ONDERBREKING ZWEMLESSEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Vanuit de gemeenteraad van Schiedam wordt geïnformeerd naar de huidige stand van zaken met betrekking tot wachtlijsten bij de Schiedamse zwembaden, zwemscholen en bij de zwemverenigingen. Het stadsbestuur krijgt onder meer de vraag voorgelegd hoeveel kinderen er momenteel staan ingeschreven. ‘En zien de zwembaden een toename ten opzichte van voor de crisis (veroorzaakt door de lockdown, red.)?’

Door de lockdown zijn de zwemlessen een flink aantal maanden gestopt. Sinds een maand zouden alle zwemlessen weer zijn gestart, niet alleen het leren zwemmen, maar ook het wedstrijdzwemmen, waterpolo en oefenen voor de hogere diploma’s.

In 2018 werd duidelijk dat het schoolzwemmen niet terugkeert in Schiedam. Voor ouders die geen geld hebben voor zwemlessen bestaat er een regeling om hen tegemoet te komen in de kosten.

Uit onderzoek door de gemeente blijkt dat gemiddeld 15% van de leerlingen in groep 8 van de basisschool geen zwemdiploma bezit. Op slechts enkele scholen blijft het diplomabezit van de schoolverlaters achter bij dit gemiddelde. Deze scholen hebben zelf maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat hun schoolverlaters zoveel mogelijk tenminste een A diploma hebben behaald bij het verlaten van de basisschool.

1 reactie op “ZORGEN OM ONDERBREKING ZWEMLESSEN SCHIEDAM

  1. Het leren zwemmen, het behalen van een rijbewijs en opvoeden is een taak van de ouders, niet van de overheid (Lees belastingbetaler).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *