Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGEN OM LEVERING MATERIAAL METRO HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Er zijn zorgen over de levering van materialen bij de bouwers van het laatste stuk metrospoor in Hoek van Holland. Afgelopen maand hebben er verschillende planningssessies met de aannemerscombinatie Boskalis Swietelsky plaatsgevonden, om gegeven deze situatie en het optreden van een aantal knelpunten in de uitvoering, de planning te herijken en te optimaliseren. Uitgangspunt blijft de overeengekomen opleverdatum.

De afgelopen maan is de bouw van het station Hoek van Holland Strand de hoogte ingegaan en zijn de eerste betonplaten met vissenstructuur aangebracht. Voor het spoor op pootjes zijn de gevlochten pootjes bekist en gestort met beton. De bouw van de tunnel en open bak vorderen gestaag. Inmiddels is het gehele tracé voor de tunnel ontgraven. Over de voltooide tunnelelementen is gestart met de aanvulling van zand, waarna het duin wordt teruggeplaatst en de tunnel achter de flats aan de Strandboulevard niet meer zichtbaar is.

Het tracé tussen Station Hoek van Holland Haven en Station Hoek van Holland Strand bevat twee wissels waarin dubbelspoor overgaat op enkelspoor. Op het voormalig NS-spoor (tussen Station Hoek van Holland Haven en de Strandweg) is in de maand mei het eerste wissel aangebracht en in de maand juni is de rails op hoogte gelegd en zijn de dwarsliggers geplaatst. Voor de wissel bij Station Hoek van Holland Strand is gestart met de fundering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *