Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGEN OM HAAST BIJ AANBESTEDING HUISHOUDELIJKE HULP SCHIEDAM

SCHIEDAM- De overgangsperiode bij de aanbesteding van huishoudelijke hulp in Schiedam is veel korter dan wenselijk, constateert GroenLinks (GL). De partij komt met schriftelijke vragen en wil van het gemeentebestuur onder meer weten waarom er in het algemeen gekozen is voor een kortere overgangsperiode in plaats van de periode van 9 maanden die geadviseerd wordt. Guido Antunes (GL): “De Schiedammers mogen niets merken van nieuwe contracten en aanbestedingen. Voor hen moet de zorg die zij ontvangen elke dag hetzelfde zijn.”

Vorige week bracht de fractie van GroenLinks Schiedam een werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn om in de praktijk te kunnen zien hoe ze in deze gemeente organiseren dat alle mensen mee kunnen doen in de stad en hoe dit het beste kan worden begeleid.

Alphen aan den Rijn werkt op veel onderdelen op een manier zoals ook in de nieuwe aanbesteding van Schiedam wordt gevraagd. Uit dit werkbezoek kwam onder anderen de tip dat het onwenselijk is voor organisaties, maar zeker ook voor de cliënten als er een overgangsperiode is die korter is dan 9 maanden. In Schiedam is echter gekozen voor een overgangsperiode die een stuk korter is. Antunes: “Alle vier de aanbestedingen hebben een kortere overgangsperiode dan geadviseerd. Ik vraag me af waarom hiervoor gekozen is en vooral wat het college aan maatregelen neemt als blijkt dat deze periode inderdaad te kort is. Welke afspraken zijn er gemaakt voor de cliënten die bijvoorbeeld meerdere dienstverleners hebben?”

De fractie hoopt dat er ervaringen zijn opgedaan in andere gemeenten die deze korte overgangsperiode kunnen rechtvaardigen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *