Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

2 % AUTOMOBILISTEN MAAKT VLAARDINGEN ONVEILIG

VLAARDINGEN- Zo’n 2 % van het autoverkeer op de Schiedamseweg in Vlaardingen-Oost overschrijdt de maximum snelheid ernstig. Dat blijkt uit gegevens van de gemeente. De gemeente ontvangt regelmatig klachten over hard rijdende auto’s op verschillende doorgaande 50 km/h-wegen in de stad, zoals de Schiedamseweg, Holysingel, Burgemeester Heusdenslaan, Marathonweg en Lepelaarsingel. Er worden snelheidsmetingen gehouden op diverse wegen in de stad. Dit gebeurt zowel structureel, als ad-hoc naar aanleiding van klachten.

Op basis van daadwerkelijke metingen blijkt doorgaans dat slechts een zeer beperkt deel van het verkeer de maximumsnelheid (fors) overschrijdt. Als maat voor de snelheidsdiscipline op wegen wordt landelijk het 85-percentiel gebruikt. Dit is de snelheid die door 85% van de weggebruikers niet wordt overschreden en wordt gezien als een goede maatstaf voor de snelheidsdiscipline. Uit metingen blijkt dat op veruit de meeste 50 km/h-wegen in Vlaardingen het 85-percentiel op of rond de maximumsnelheid ligt, wat aangeeft dat er sprake is van een goede snelheidsdiscipline. In de metingen is overigens vaak wel terug te zien dat een (zeer) kleine groep weggebruikers de maximumsnelheid (fors) overschrijdt.

Er zijn ook uitzondering, waar het 85-percentiel wel hoger ligt dat de geldende maximumsnelheid. Een voorbeeld hiervan is de Burgemeester Heusdenslaan tussen de Westlandseweg en de Holysingel. Ook blijkt uit een meting op het oostelijk deel van de Schiedamseweg uit september vorig jaar dat het 85-percentiel op 49 km/h ligt, maar dat een kleine groep automobilisten (2 % van het totaal) harder rijdt dan 60 km/h. Deze kleine groep automobilisten levert wel de grootste hinder op en geven bewoners, voetgangers en fietsers een gevoel van onveiligheid.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *