Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZOEKTOCHT NAAR BUURTVERENIGING GUSTO SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Stichting Erfgoed Werf Gusto wil weten wat er is gebeurd met een van de oudste buurtverenigingen van Schiedam, Buurtvereniging ‘Gusto’. De buurtvereniging uit de Gorzen werd opgericht in 1924 ter gelegenheid van het bezoek van Koningin Wilhelmina.

De buurtvereniging was zeer actief. Ze haalden regelmatig het nieuws met hun goed georganiseerde Oranjefeesten, Sint Nicolaas-feesten voor de kinderen en hun druk bezochte jaarvergaderingen in Het Musis Sacrum, of in Zaal Irene.

Het laatste bericht dateert van vrijdag 6 december 1968 in dagblad ‘Het Vrije Volk’. Daarin slechts een piepklein bericht dat op zaterdag 7 december 1968 in zaal Irene om 16:00 uur het Sint-Nicolaasfeest voor de kinderen van start ging, georganiseerd door de buurtvereniging ‘Gusto’. Daarna wordt niets meer gepubliceerd in de media.

De laatste uitgave van de Schiedamsche Courant dateert van 31 december 1943 en de laatste uitgave van de Nieuwe Schiedamsche Courant onder de naam De Tijd dateert van eind 1967.

De stichting is op zoek naar mensen, die kunnen vertellen wat er na 1968 met de buurtvereniging is gebeurd. Is de vereniging opgeheven na 1968, of wellicht opgegaan in een andere vereniging?

Indien u iets weet dan graag toesturen op info@erfgoed-werfgusto.nl

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *