Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZOEKEN NAAR OPLOSSING DEELFIETSEN BIJ METROSTATION SCHIEDAM

SCHIEDAM- De klacht over het grote aantal deelfietsen bij metrostation Troelstralaan in Schiedam-Nieuwland is terecht, erkent het Amsterdamse Xbike, het bedrijf achter de zogenaamde ‘Port of Schiedam-bikes’. ‘Dit is een terecht punt en wij zullen met zowel de gebruikers als de gemeente in conclaaf gaan om te kijken of we dit op korte termijn beter kunnen organiseren. Wellicht kan de gemeente hier extra faciliteiten voor plaatsen’, laat een woordvoerder weten.

Tegelijk wil Xbike het beeld wegnemen dat het hier zou gaan om zogenaamde deelfietsen die her en der gedumpt worden. De woordvoeder stelt: ‘Dit is niet hoe de PoS bike werkt. De Pos bike kan enkel gepakt en teruggebracht worden op aangewezen locaties en zijn alleen toegankelijk voor bedrijven die hun werknemers willen stimuleren om niet met de auto naar werk te komen, dus geen toeristen/verhuur fiets’.

Afgelopen weekend is geklaagd over de fietsen. Deze stonden lukraak gestald. Grotendeels buiten de fietsnieten recht tegenover de hoofdingang van het metrostation.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *