Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZIEKTE VAN WEIL DOOR RATTEN SCHIEDAM

De ziekte van Weil is een besmettelijke ziekte. Mensen krijgen het door een bacterie. Deze bacteriën heten leptospirosen. Ratten kunnen de bacterie bij zich dragen. De bacterie kan via wondjes of via de ogen, neus of mond in het lichaam van mensen komen. Ernstige complicaties die kunnen ontstaan zijn een nierontsteking, bloedingen, hartklachten en leverontsteking.
SCHIEDAM- Hoe vaak komt de Ziekte van Weil voor onder inwoners van Schiedam? D66 komt met onder meer die vraag aan het gemeentebestuur nu de besmettelijke ziekte bezig is met een opmars. De ziekte wordt overgebracht door de (bruine) rat. Verschillende wijken in Schiedam kampen met rattenoverlast. D66 hoort graag van burgemeester en wethouders welke(extra) maatregelen men gaat nemen  om ervoor te zorgen dat de Ziekte van Weil geen kans krijgt.

De OuderenPartij Schiedam stelt voor om tegen het geldend verbod in weer rattengif te gebruiken (‘In uitzonderlijke gevallen mag dit’).

Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLInks) heeft al laten weten dat de aanpak niet alleen een taak is van de gemeente. Het oplossen moet van twee kanten komen, volgens de wethouder. Ooijvaar: “Daarom blijven we onverminderd inzetten op het tegengaan van voedsel- en zwerfafval op straat. Er worden vallen gezet en klemmen, maar zolang er voedsel op straat ligt gaat geen enkele rat de moeite doen om zich te voeden via een klem.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “ZIEKTE VAN WEIL DOOR RATTEN SCHIEDAM

 1. Ik kom heel vaak overvolle vuilniscontainers en grondcontainers tegen. Effect: mensen zetten vuilnis er naast. Dus meer ratten. Vuilnis ophalen door de gemeente zou dus meer moeten gebeuren.
  Ik zelf gooi nimmer iets op straat.
  Neem het mee naar huis of dump het in een vuilnisbak op straat. Fijn dat ik even mag reageren.

 2. De wethouder heeft gelijk. Ik zie ook dat door illegale bewoning vuilniszakken naast de containers worden geplaatst. Dat mensen alleen met een pas de container mogen gebruiken is niet altijd handig.
  Daarnaast zie ik ook soms dat brood op straat wordt gestrooid

 3. Bedenk ook dat als je een melding maakt in de avond of weekend, de gemeente dan letterlijk niet thuis is. Gevolg: zwerfafval ligt heel het weekend naast de container.

 4. Het is niet enkel zwerfafval naast de container, neee, het zijn de mensen van een andere cultuur die hun eten niet mogen weggooien, dus gooien ze het maar van hun balkon of bij de eenden aan overdaad, zelfs beschimmeld voedsel.
  Die mensen zouden eens aangesproken moeten worden, dat zoiets niet kan. Maarjaa ik zal nu vast wel weer discrimineren, wordt wakker en zie eens in door welke mensen alles verpauperd, DANK U.

  1. Dat is heel kort door de bocht! Heb je het strand wel eens gezien na een dagje zon? Dat zijn dan de nederlanders die zo schoon zijn??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *