RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZIEKENHUIS SCHIEDAM NU ECHT ROOKVRIJ

SCHIEDAM- Het Schiedamse Vlietland Ziekenhuis heeft woord gehouden. Per 1 januari is het ziekenhuis volledig rookvrij. U herkent het rookvrije terrein aan de rookvrij aanduidingen op straat en de borden met het logo ‘rookvrije generatie’. Het rookvrije ziekenhuis geldt voor iedereen: patiënten, bezoekers en medewerkers van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

In november werd de stap naar en rookvrij ziekenhuis al aangekondigd. In de daarop volgende periode zijn patiënten, bezoekers én medewerkers zoveel mogelijk voorbereid en is een campagne gevoerd in en rondom het ziekenhuis. De rookabri’s en asbakken zijn verwijderd. Het rookvrije terrein wordt duidelijk aangegeven door middel van borden en belijningen. De polikliniek Longgeneeskunde biedt een traject aan voor mensen die willen stoppen met roken. Ook medewerkers van het ziekenhuis kunnen rookstopbegeleiding krijgen.

Het rookverbod geldt voor sigaretten, sigaren, pijptabak, e-sigaretten (shisha-pen, ‘dampen’), ‘rookvrije sigaretten’ (iQos/Heets, Juul) en al het andere rookgerei.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *