Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZIEKENHUIS SCHIEDAM GAAT ZORG VERDER AFSCHALEN

SCHIEDAM- Het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam gaat voor een verdere afschaling van de reguliere zorg. Dit zou noodzakelijk zijn in verband met een toename van het aantal patiënten mét covid-19 in het ziekenhuis. Er wordt per week beoordeeld welke planbare zorg wordt uitgesteld, of welke operatie of afspraak, door kan gaan en welke worden uitgesteld.

Spoedoperaties, oncologische operaties en sectio’s (keizersneden) gaan altijd door.

Volgens het Vlietland Ziekenhuis zou er een toename zijn in het aantal zogenaamde coronapatiënten. RIVM-gegevens laten een heel ander beeld zien.

De ziekenhuiscapaciteit in Nederland is al maanden dermate beperkt dat 1,2 miljoen medische verwijzingen al zijn uitgesteld, hiervan wacht nog altijd 40 % op een afspraak. Naast het verlies aan gezonde levensjaren is dit ook financieel een grote strop. Dat dit niet sneller ingevuld kan worden, wordt voor een groot deel veroorzaakt door de huidige 1,5 meter afstandseis, die tot grote logistieke problemen leidt in ziekenhuizen en daarnaast goede poliklinische zorg in het gedrang brengt (het nieuwe normaal).

Inmiddels blijkt uit onderzoek van het RIVM dat het vertrouwen in de overheidsaanpak van de coronacrisis fors is gedaald. In juli oordeelde nog driekwart van de Nederlanders positief over de aanpak, inmiddels is dit gedaald tot vijftig procent. De peiling is overigens uitgevoerd nog voordat minister Grapperhaus zich tijdens zijn bruiloft niet aan de regels hield, waardoor hij stevig onder vuur kwam te liggen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *