Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZEVEN CRUISESCHEPEN OP ÉÉN DAG LANGS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Mai Elmar, directeur van Cruise Port Rotterdam, kan nog geen exacte ligplaatsen noemen van de zeven cruiseschepen die volgend jaar augustus op een dag over de Nieuwe Waterweg zullen varen richting Rotterdam. Elmar: “Ze komen allemaal in Rotterdam te liggen. Ze stomen zevenmaal de rivier op, gezamenlijk. Dat is wat ik op dit moment met u kan delen.” Alle zeven schepen zullen in konvooi varen. De aankomstijd is nog niet bekend.

De vloot aan cruiseschepen wordt op 28 augustus 2021 verwacht in de havenstad. Het gaat om de volledige vloot van de Britse rederij Cruise & Maritime Voyages. Emar: “Het is ter gelegenheid van hun 12,5 jarig bestaan.”
 
De Cruise Terminal Rotterdam biedt normaal gesproken plaats aan maximaal twee schepen. Vorig jaar juni werd door drukte bij de Erasmusbrug uitgeweken naar de Merwehaven door het ms Britannia. Het luxueus schip lag daardoor bijna tegen de gemeentegrens met Schiedam, op ongeveer 1 kilometer van het historische centrum van de jeneverstad.

Het ms Britannia in de Merwehaven.
Rotterdam denkt na over een nieuwe aanmeerlocatie voor zee-cruiseschepen in de Merwehaven. Het water nabij Schiedam-Oost zou kunnen dienen als alternatieven locatie in verband met de toenemende drukte van het groeiend aantal cruiseschepen dat de havenstad bezoekt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ZEVEN CRUISESCHEPEN OP ÉÉN DAG LANGS SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *