WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZESTIENHOVEN- VICTORIA’04

VLAARDINGEN- Koploper Victoria’04 behaalde tegen Zestienhoven een benauwde overwinning. De thuisclub moest winnen om aansluiting met de kopgroep te verkrijgen en kwam op een knappe 2-0 voorsprong. In een alles of niets offensief bleek een hard werkend Victoria’04 de gelukkige partij, want kwam terug tot 2-2 en scoorde in de spannende laatste minuten de winnende treffer vanaf 11 meter.

In de eerste helft bouwde Zestienhoven een veldoverwicht op. Victoria’04 startte behoudend en liet de bal aan Zestienhoven. In de omschakeling trachtte Victoria’04 de bakens te verzetten, maar Zestienhoven wist het antwoord op het te doorzichtige spel van de Vlaardingse formatie. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Victoria’04 vaker uit de verdedigende stelling, maar de voorhoede liep zich keer op keer vast in de hechte en gesloten defensie van Zestienhoven. In de 40ste minuut bestrafte de scheidsrechter het vasthouden van een shirtje door een Victoria’04-speler (hetgeen vriend en vijand was ontgaan…) met het toekennen van een strafschop aan Zestienhoven. De thuisclub pakte het vroege Sinterklaaskado gretig uit: 1-0. Hierna dreigde de wedstrijd te ontsporen door enkele warrige beslissingen van de man in het zwart. Beide ploegen wisten zich te beheersen, ondanks enkele gele kaarten.

Na de pauze kwam Victoria’04 als herboren uit de startblokken. Zestienhoven werd keer op keer overrompeld door het sterk aanvallende spel van de bezoekers. Met kunst en vliegwerk wist de doelman van Zestienhoven de nul vast te houden. Het aanvallende spel van Victoria’04 gaf Zestienhoven de kans om te kunnen counteren. En met succes, want in de 50ste minuut werd geprofiteerd van een verslapping in de achterhoede van Victoria’04: 2-0.

Victoria’04 ging hierna vol op de aanval spelen. Zestienhoven werd met vloeiende aanvalscombinaties in de verdediging gedrongen. Een aanval over vele schijven eindigde bij Nailey Girigorie die de stand op 2-1 bracht. Zestienhoven verzuimde de trekker over te halen, want miste enkele fraaie kansen. Aan de overzijde was Lars Kortleven succesvol voor Victoria’04 om meteen hard en laag schot de 2-2 aan te tekenen.

In de hectische en spannende slotfase konden beide ploegen de winst pakken. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd Nailey Girigorie na een solo onjuist afgestopt om vervolgens zelf vanaf 11 meter Victoria’04 alsnog de volle drie winstpunten te bezorgen en het teleur gestelde Zestienhoven met lege handen achter te laten.

Opstelling Victoria’04: Jens Valk, Michael Blok, Elvin Ramos (56: Osman Unnu), Jordi de Kimpe (56: Lars Kortleven), Oscar Knecht, Jur de Visser, Miquel Asmus, Gianluca Been, Denzel Asmus, Roy Meerten, Rémon van Prooijen (46: Nailey Girigorie)

Zestienhoven-Victoria’04 eindstand 2-3 (bij rust 1-0)

Doelpunten Victoria’04: Nailey Girigorie (2-1 en 2-3), Lars Kortleven (2-2).