Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ZES EXTRA BEDDEN NA SLUITING KINDERAFDELING SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Door het sluiten van de kindergeneeskunde in Schiedam komen er zes bedden bij in de regio en kunnen meer kinderen in de regio worden behandeld. Daarmee verdedigt wethouder Patricia van Aaken (CDA) het plan in voorbereiding om kindergeneeskunde weg te halen uit het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam.

Van Aaken: “Het ziet er naar uit dat de concentratie van kindergeneeskunde naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam zal verplaatsen, om zo het weinige personeel erbij te kunnen krijgen die ze nog hebben en ook zes bedden extra kunnen creëren, waardoor er juist meer kinderen in deze regio opgevangen kunnen worden.”

Raadslid Seydagül Dokgöz (Denk) informeert bij de wethouder naar de laatste stand van zaken rond de kindergeneeskunde in Schiedam. Van Aaken: “De aanleiding ligt met namen in het tekort aan personeel, maar ook de dreiging dat bij niet ingrijpen de kinderen niet in deze regio opgevangen worden en nog verder moeten reizen. Dus buiten de regio een plek moeten gaan vinden om de juiste zorg te krijgen. Het ziekenhuis is in gesprek met huisartsen en vooral ook andere partners om te kijken, hoe kunnen we zorgen dat we kinderen in ieder geval in deze regio kunnen behandelen en daarvoor ook extra werk kunnen creëren. Het besluit is nog niet genomen, maar het is in voorbereiding.”

De online petitie van het CDA in Vlaardingen, tegen de plannen met de kinderafdeling van het ziekenhuis, heeft tot nu toe 75 handtekeningen opgeleverd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *