Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZELF-ISLAMISERING KATHOLIEK ZIEKENHUIS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Franciscus Gasthuis & Vlietland, eigenaar van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam, komt binnenkort met een nieuwe kleding set, inclusief hoofddoek, voor het verplegend personeel. Een woordvoerster van de (in naam room-katholieke) ziekenhuisorganisatie heeft het -ter verdediging van het islamitisch kledingstuk voor vrouwen- over ‘culturele sensitiviteit’: een idee van de Universiteit van Amsterdam en de FNV vrouwenbond, om vermeende discriminatie op de werkvloer tegen te gaan. Het ziekenhuis wil open staan voor ‘verschillende culturen met bijhorende normen en waarden’.

De woordvoerster reageert binnen een half uur telefonisch op schriftelijke vragen naar het hoe en waarom van de islam binnen het ziekenhuis. Ze wil de vragen uitsluitend mondeling beantwoorden.

“We hebben een keer een verpleegkundige gehad die een hoofddoek wilde dragen. Dat kan al zo’n 20-30 jaar terug zijn geweest”, licht de woordvoerster toe. ”We denken er nu niet meer over na. Als het binnen de hygiëneregels past, met het haar achterin de hoofddoek, dan kan het bij ons”.

Tot begin jaren ‘80 waren er binnen de katholieke ziekenhuisorganisatie nonnen werkzaam, maar deze nonnen droegen al sinds midden jaren ‘60 geen habijt meer. De woordvoerster kan niet uitleggen waarom juist deze kleding terzijde is geschoven. Wel benadrukt ze dat er in haar ziekenhuizen nog altijd katholieke elementen zijn. “In de kamers van het Sint Franciscus Gasthuis hangen nog kruisjes . Daar hebben we ook glas in lood met katholieke afbeeldingen. En in het Vlietland zijn nog verschillende ornementen in het stiltecentrum.” Tegelijk is de katholieke kapel al lang vervangen door dit stiltecentrum, waar de islam duidelijk aanwezig is.

De organisatie kwam vorige week met een persbericht over de heropening van de gerenoveerde gebedsruimte in het Vlietland Ziekenhuis. De opening bestond uit een islamitische iftar-maaltijd, de maaltijd tijdens de ramadan.(Ramadan betekent voor meerdere islamitische terreurgroepen ‘het begin van de strijd’). Volgens het ziekenhuis moet er namelijk oog zijn voor ‘diversiteit en verschillende culturen met bijhorende normen en waarden’.

De afgelopen weken werden uit naam van de islam opnieuw diverse aanslagen gepleegd in westerse landen. De aanslag in Manchester van 22 mei was vlak voor de ramadan. Dat geldt niet voor de recente aanslag in Londen, met zeven doden en bijna vijftig gewonden. Deze werd bewust uitgevoerd tijdens de ramadan (het begin van de strijd). De kans op een aanslag in Nederland blijft reëel. Het dreigingsniveau blijft staan op niveau 4, op een schaal van 5. Dat blijkt uit het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland van de NCTV.

Het ziekenhuis gaat ondertussen door met het confronteren van patiënten met de islam aan hun bed, ter bevordering van de ‘cultuurdiversiteit’, de ‘culturele sensitiviteit’ en ‘de verschillende normen en waarden’.

26 reacties op “ZELF-ISLAMISERING KATHOLIEK ZIEKENHUIS SCHIEDAM

  1. De islamitische hoofddoek voor vrouwen en meisjes is een bedreiging van de democratische rechtsorde. De hoofddoek bevestigt en symboliseert de ongelijkheid en ongelijkwaardigheid van man en vrouw. Dat is problematisch. In een volwaardige moderne democratie zijn man en vrouw immers in principe wel gelijk.

   De islam is niet een godsdienst die leert dat de mensen voor God gelijk zijn, zoals de advocaat Mr F. Enait zijn onnozele Hollandse collega’s met succes heeft weten wijs te maken. De islam en de regels van de islam maken een scherp onderscheid tussen moslims en niet-moslims, tussen mannen en vrouwen, en tussen wie slaaf is en wie vrij is. Deze scheiding is minstens even groot als de Nederlandse juridische scheiding tussen toerekeningsvatbaar en niet toerekeningsvatbaar.

   1. Of je nou wilt of niet er zijn mensen die daar voor kiezen wie ben jij om hun jouw visie op het leven te verplichten. Mischien kun je openstaan en aan mensen vragen waarom ze een hoofdoek willen dragen of kenjis hierover zoeken, om nou hier een reactie te plaatsen zonder enig onderbouwd bewijs of kennis hierover vindt ik flauw

    1. Ik kan je reactie wel onderbouwen. Ten eerst kom je als patiënt niet in een ziekenhuis terecht om een moslima te vragen waarom zij een hoofddoek draagt.

     Verder ben ik een Nederlander die moslims evenzo ook respecteert in hoe zij zich voelen te geloven. Maar ik beslis over mijzelf dat ik niet door symboliserende religie uitdrukking (onderdrukking) (vrouwen met hoofddoeken) geholpen wil worden. Dat is niet flauw, dat is mijn recht als Nederlandse burger die haar Nederlandse cultuur opeist en die recht heb ik hier. Met nonnen heb ik daar minder moeite mee, omdat de islam niet thuis hoort in Nederland en Europa. Open voor een religie staan, betekend niet dat je alles van een religie hoeft te pikken.

     Weliswaar zal ik niet moeilijk doen of naar tegen mensen die mij helpen wanneer zij een hoofddoek om hebben, want ik ga eerbiedig met mensen om en ik ben mensen die mij oprecht hulp aanbieden ook dankbaar. Maar het is onoprecht, ongeacht ik de hulp ook dankbaar ben en hen als mens bezie, om die hulp te moeten krijgen in naam van de islam.

     Ik sta anderzijds ook graag open, maar ik hoop ook op jou begrip.

   2. Dat niet alleen, het is symbool voor een akelige ideologie die over de hele wereld voor onderdrukking, geweld en doden zorgt en dat al 14 eeuwen lang !
    Als je zou voorstellen andere symbolen van soortgelijke ideologieën (ik noem ze hier maar even niet bij naam, wil geen proces aan mijn broek) op de bedrijfskleding te dragen, zou het land te klein zijn !

 1. Wat is de meerwaare in dit artikel om de aanslagen te benoemen. Dat heeft hier echt 0.000 mee te maken. Een ziekenhuis en zeker hier in de regio Rijnmond, waar of je het nou leuk vindt of niet veel moslims wonen, hoort van iedereen te zijn en daar hoort dus ook plek te zijn voor de Islam (en dat zeg ik vanuit een atheïstisch oogpunt), maar net zo goed voor alle andere. Laat als ziekenhuis maar zien dat alle geloven naast elkaar kunnen leven. Dacht dat wij hier in Nederland vrijheid van godsdienst hadden en als iemand een hoofdoek wil dragen moet dat kunnen zolang dat het werk niet in de weg zit. Een moslima verpleegkundige doet net zo hard haar best om jou beter te maken dan een katholieke!
  Dit is juist een onderdeel van onze cultuur als eerste ter wereld vanaf ongeveer 1500 mag iedereen hier zijn of haar geloof vrij beleven zonder angst om daarvoor te worden vervolgd.

  1. Dat heeft hier echt 0.000 mee te maken? Je bedoelt zeker de ISLAM/KORAN! Noem dat dan ook. Verder zeer slecht geinformeerd blijkt wel. Kijk es minder naar het NOS Jourmnaal!! Lees de echte koran. Ga je schrikken!!!

 2. Ik heb al een aantal keer artikelen van u gelezen en wat zijn jullie bevooroordeeld, negatief en aan het brainwashen zeg!!! Wat een journalistiek van laag niveau met verkeerde informatie ook nog. Sinds wanneer betekent ramadan begin van de strijd??? ik moest er een beetje om lachen. ZO dom klinken de beweringen en vooroordelen en dan nog de persoon proberen te pushen om te gaan denken dat alle aanslagen door de islam komt, het is de persoon die rot is en niet het geloof!! Net als degene die dit artikel heeft geschreven rot en maar proberen verderf te zaaien, wat een sensatie zeg!!!.

  Bij mij en meerdere gaat er in ieder geval een dikke kruis door jullie site en nieuws. Ik kan beter een metrokrantje lezen

  1. @Eva ik denk dat je je eens moet gaan verdiepen in de geschiedenis van de islam en dan vooral over hun aanvallen op Europa sinds de 8e eeuw…..

 3. Kort samengevat wordt in de koran het volgende gesteld:

  ‘Niet-moslims zijn huichelaars, leugenaars, gierig, doof, stom en blind en gaan naar de hel’.

  Hier zijn 447 korte beschrijvingen en verwijzingen naar teksten over intolerantie ten aanzien van niet-moslims in de koran. Het eerste cijfer verwijst naar de soera, de tweede naar de versen in de soera. Onder de cijfers staan de teksten zoals die in de koran staan om zelf te zien of dat de interpretaties correct zijn.

  2:7.
  God straft de ongelovigen
  2:8.
  Ongelovigen zijn bedriegers en misleiden zichzelf
  2:10.
  Niet-moslims hebben een ziekte in hun hart. God zal hun straffen!
  2:17.
  Een ongelovige gelooft niet omdat God hem verblindt
  2:39.
  Wie niet gelooft zal branden!
  2:90.
  Wie twijfelt of God wel of niet bestaat wordt gefolterd
  2:61
  Joden zijn slecht. Ze hebben profeten gedood en niet gedaan wat God wilde.
  2:65.
  Wie werkt op de sabbath is een verachte aap.
  2:85.
  Wie de koran maar gedeeltelijk gelooft zal naar de hel gaan.
  2:88.
  Ongelovigen zijn vervloekt
  2:89.
  Wie zijn geloof verliest vanwege niet vervulde gebeden wordt vervloekt
  2:96.
  Joden hebben te veel begeertes en daarom gaan ze naar de hel.
  2:98.
  God is de vijand van iedereen die niet moslim is
  2:99.
  Ongelovigen zien geen tekenen van God omdat ze zijn wetten overtreden
  2:104.
  Ongelovigen worden gestraft
  2:114.
  Wie het verheerlijken van God tegenwerkt gaat naar de hel
  2:120.
  Joden en Christenen zijn niet te vertrouwen.
  2:121.
  Niet-moslims zijn verliezers
  2:126.
  Niet gelovigen worden door God voor de gek gehouden als ze het even goed hebben, daarna branden ze toch lekker in de hel
  2:130.
  Alleen dwazen wenden zich van het geloof af want moslims hebben gelijk
  2:159.
  Iedereen die de tekenen van God niet wil zien wordt vervloekt
  2:161.
  Ongelovigen worden niet alleen door God , maar ook door de engelen en alle mensen vervloekt
  2:162.
  Ongelovigen zullen vervloekt blijven, hoe lief en aardig ze ook zijn
  2:165.
  Iedereen die een voorwerpt aanbidt (dus ook een crucifix, een boeddhabeeld, een televisie, een grote zwarte steen of een amulet) wordt gestraft door God .
  2:171.
  Ongelovigen zijn doof, stom en blind.
  2:175.
  Wie zich niet wil laten leiden door God zal lekker in de hel worden gegooid.
  2:178.
  Een moslim die iemand heeft vermoord kan door middel van boetedoeningen vergeven worden door God .
  2:190.
  Dood iedereen die tegen moslims strijd. Verdedig je geloof tot de dood. Ga daarmee door totdat iedereen moslim is. Als de tegenpartij ophoudt met strijden, hou dan ook op.
  2:206.
  De trots van de ongelovige zal hem aansporen tot het plegen van nog meer zondes, maar hij zal toch in de hel terechtkomen, en dat is lekker puh.
  2:217
  Een afvallige zal branden in de hel
  2:221.
  Huw geen anders- of ongelovigen. Je kan beter een slaaf nemen dan je te verlagen tot een dergelijk huwelijk.
  2:254.
  Ongelovigen zijn onrechtvaardig
  2:257.
  Ongelovigen hebben duivels als vrienden
  2:264.
  Ongelovigen die schenken doen dat alleen maar om op te vallen. Ze hebben geen macht over wat zij verdienen en worden niet door God gesteund.
  3:10.
  Ook de kinderen en bezittingen van ongelovigen zijn brandstof voor de hel.
  3:12.
  Het is de plicht van de moslim om ongelovigen de hel toe te wensen.
  3:21.
  Het is de plicht van de moslim om andersgelovigen (waaronder joden) en ongelovigen te vertellen dat ze gefolterd gaan worden.
  3:23.
  Joden en Christenen die de koran afwijzen doen dat omdat ze hebben verzonnen dat ze maar heel even zullen branden in de hel.
  3:28.
  Wordt geen vriendjes met ongelovigen want zij zijn eng.
  3:32.
  God vindt ongelovigen niet lief
  3:56
  God straft ongelovigen niet alleen na hun leven maar ook tijdens hun leven! En God zal hun ook niet helpen. Lekker puh.
  3:73.
  Alleen moslims zijn te vertrouwen
  3:76.
  God houdt alleen van mensen die bang voor hem zijn.
  3:85.
  Alle niet-moslims gaan naar de hel.
  3:87.
  En ongelovigen worden ook nog eens vervloekt door alle engelen en mensen. (Ongelovigen zijn nl. geen mensen)
  3:91.
  Het maakt niet uit hoeveel ongelovigen betalen om zich af te kopen, al financieren ze de Westermoskee. Ze zullen branden in de hel!
  3:106.
  Op de dag van het oordeel zal het gezicht van de ongelovige eruit zien als die van zwarte piet.
  3:116.
  God pleurt ook alle kinderen en bezittingen (dus ook als ze de koran bezitten) van ongelovigen in de hel. Lekker puh!
  3:118.
  Wordt geen vriendjes met niet-moslims. Niet-moslims houden namelijk van leedvermaak (ze lijken wat dat betreft wel wat op God )
  3:130.
  Moslims die rente ontvangen moeten bang zijn voor God want ze zouden wel eens in hetzelfde vuur kunnen belanden als de ongelovige.
  3:149.
  Wie een ongelovige gehoorzaamt kan in de hel terechtkomen
  3:151.
  Maak ongelovigen bang.
  3:176.
  Treur niet om ongelovigen. Ze kunnen God toch niets doen. Integendeel. God gaat hen straffen!
  3:177.
  God is niet bang voor de ongelovige, God zal de ongelovige straffen
  3:178.
  De reden waarom God ongelovigen een onbekommerd leven laat leiden is omdat hij ze daarna nog meer kan straffen.
  3:181.
  Wie de macht van God onderschat, brandt in de hel.
  3:183.
  Joden hebben tegen de zin van God profeten gedood
  3:187.
  Joden hebben het verbond met God verbroken omdat ze op gewin uit waren.
  3:196.
  Trek je niets aan van eventuele voorspoed bij ongelovigen, ze gaan toch naar de hel.
  4:14.
  Wie God niet gehoorzaamt wordt gestraft.
  4:18.
  God vergeeft alleen degenen die berouw tonen én geloven.
  4:25.
  Wie wegens geldgebrek geen ‘gewone’ gelovige vrouw kan huwen mag trouwen met een slavin. Mits deze gelovig is natuurlijk.
  4:37.
  Wie zijn rijkdommen verbergt voor God zal gestraft worden. Ongelovigen ook.
  4:38.
  Wie zijn geld aan zichzelf besteedt en niet in God of het einde der tijden gelooft wordt gestraft.
  4:42.
  De Laatste Dag zal voor ongelovigen verschrikkelijk zijn
  4:46.
  Joden rukken de woorden van God uit hun verband en God heeft hen daarom vervloekt
  4:48.
  Wie iets of iemand gelijkstelt met God (bv Jezus = God) begaat een grote zonde
  4:50.
  Joden en Christenen verdraaien de waarheid over God , het zijn leugenaars en God heeft ze daarom vervloekt.
  4:55.
  Joden en Christenen die voorkomen dat anderen moslim worden gaan naar de hel.
  4:56.
  Als bij ongelovigen de huid is weggebrand in de hel, dan komt er een nieuwe huid voor in de plaats zodat ze voortdurend pijn zullen hebben. Slim van God !
  4:60.
  Wie Mohammed niet als de boodschapper van God wil zien, is verleid door Satan.
  4:63.
  Wend je af van degene die niet gelooft
  4:74.
  Wie vecht voor God vecht tegen Satan, die de ongelovigen steunt. Wie sterft in de strijd voor God zal worden beloond.
  4:82.
  Ongelovigen denken niet na over de koran. Ze kunnen daarin geen tegenstrijdigheden ontdekken terwijl dat het bewijs is dat het van God afkomstig is! (in werkelijkheid barst de koran van de tegenstrijdigheden)
  4:84.
  Strijd voor de islam en God zal de macht der ongelovigen beperken
  4:89.
  Als een vriend eerst voor God wil werken maar daarna vijandig is jegens de islam, moet je hem doden.
  4:92.
  Een moslim mag geen andere moslim doden. Als het echter per ongeluk was, dan ga je vrijuit door een slaaf af te kopen of door twee manden te vasten. Ongelovigen doden is dus kennelijk niet zo erg.
  4:101.
  Ongelovigen zijn de vijanden van moslims.
  4:102.
  Hou je wapens in de gaten, want ongelovigen zullen ze pikken en tegen je gebruiken. God heeft snode plannen bedacht voor de ongelovigen.
  4:104.
  Wees sterk bij het vervolgen van de ongelovigen.
  4:115.
  Wie kritiek heeft op Mohammeds autoriteit zal in de hel worden gegooid.
  4:119.
  Ongelovigen snijden oren van vee af en bederven de schepping maar belanden toch in de hel.
  4:137.
  Wie twijfelt aan het geloof is gedoemd.
  4:138.
  Zeg tegen ongelovigen dat ze gestraft zullen worden
  4:139.
  Maar geen vrienden met ongelovigen. God is een betere keuze.
  4:140.
  Huichelaars en ongelovigen gaan naar de hel
  4:141.
  Als ongelovigen een strijd winnen, dan zegt dat niets, God rekent toch met ze af op de dag des oordeels.
  4:144.
  Wordt geen vrienden van ongelovigen
  4:145.
  Ongelovigen zullen branden in de hel, niemand zal hen helpen.
  4:150.
  Wie niet God en zijn boodschappers volgt wacht een vernederende straf
  4:160.
  Joden worden gestraft door God omdat ze rente vragen
  4:168.
  Ongelovigen gaan voor een lange tijd naar de hel
  5:5
  Al het werk dat ongelovigen is vergeefs want ze gaan toch naar de hel.
  5:10
  Ongelovigen gaan naar de hel
  5:12.
  Joden rukken de woorden van God uit hun verband en zijn delen van Allahs woorden vergeten. Daarom zijn ze oneerlijk en is hun hart verhard.
  5:14.
  Omdat Christenen een deel van Allahs woorden zijn vergeten streden zij onderling en zullen ze ook in de hel belanden.
  5:17.
  Christenen zijn godslasteraars omdat ze Jezus gelijkstellen aan God.
  5:33.
  Dood iedereen die oorlog tegen de moslims voert, hak handen en voeten af en gooi ze uit het land. Ze gaan naar de hel.
  5:36.
  Ongelovigen kunnen hun lot (enkele reis hel) niet vermijden.
  5:41.
  God zal degene die het bestaan van God willen testen (naast joden en ongelovigen) naar de hel sturen.
  5:45.
  Wie geen wraak neemt volgens het primitieve oog om oog principe is onrechtvaardig
  5:51.
  Maak geen vrienden met joden en christenen. Dat zijn volken in overtreding.
  5:57
  Maak geen vrienden met joden, christenen of ongelovigen
  5:59.
  Joden en Christenen haten moslims omdat moslims in God geloven.
  5:60.
  God heeft van joden apen, zwijnen en duivelsdienaren gemaakt.
  5:63.
  Joden doen slechte dingen zoals het veroorzaken van oorlogen, daarom heeft God joden niet lief.
  5:66.
  De joden en christenen hebben de Torah en het evangelie niet toegepast en zijn daarom slecht.
  5:67.
  Ongelovigen krijgen geen steun van God
  5:68.
  Joden moeten de wetten van de Torah beter naleven
  5:69.
  Alleen joden en christenen die in God en de Laatste Dag geloven hebben niets te vrezen
  5:70.
  De joden behandelden sommige profeten als leugenaars en probeerden hen te doden
  5:71.
  Wat God ook deed, de joden bleven blind en doof voor God
  5:72.
  Christenen zijn godslasteraars en branden in de hel omdat ze geloven dat Jezus God is.
  5:73.
  Christenen zijn godslasteraars en branden in de hel omdat ze in de drieeenheid (vader, heilige geest, zoon) geloven.
  5:78.
  Ook David (joden, christenen) en Jezus (christenen) vervloekten ongelovigen.
  5:80.
  Joden en Christenen maken vrienden met ongelovigen maar zullen daarvoor gestraft worden, want dat is niet wat God wil dat ze doen.
  5:81.
  Wie vrienden wordt met ongelovigen is God ongehoorzaam
  5:82.
  Joden zijn het meest vijandig tegenover moslims, christenen iets minder
  5:86.
  Ongelovigen branden in de hel
  5:90.
  Wie wijn drinkt, gokt, andere goden aanroept of zich bezighoudt met toverstokjes (Harry Potter?) wordt door satan verleid.
  6:27. Ongelovigen branden in de hel en zijn leugenaars.
  6:30. Ongelovigen worden gestraft, ook al zien ze God pas na hun dood.
  6:49. Wie niet gelooft is ongehoorzaam en zal gestraft worden
  6:68. Luister niet naar kritiek op de koran
  6:70. Ongelovigen krijgen een kokend hete drank over zich heen gegoten
  6:93. Wie zegt te spreken uit naam van God zal gestraft worden
  6:106. Vermijd andersgelovigen.
  6:110. Wie voorheen niet in God geloofde zal blijven dwalen
  6:111. Ongelovigen zijn blind en onwetend
  6:113. Wie niet gelooft in een hiernamaals zal daar gestraft worden
  6:157. Wie de koran niet wil lezen zal worden gestraft
  7:27 Ongelovigen zijn vrienden van de duivel
  7:37. Wie Gods bestaan niet wil zien zal worden gestraft
  7:38. Niet-moslims worden dubbel zo zwaar gestraft in de hel
  7:40. Ongelovigen zijn schuldig, onrechtvaardig en gaan naar de hel
  7:50. Ongelovigen zullen vanuit de hel vergeefs smeken om water
  7:51. Wie het geloof niet serieus neemt gaat naar de hel
  7:59. God verzoop ongelovigen in de zondvloed
  7:78. God trof ongelovigen met aardbevingen
  7:80. God straft een volk dat homosexualiteit tolereert
  7:90. God straft een ongelovig volk met aardbevingen
  7:96. God straft alle bewoners van steden waar goddelozen wonen
  7:101. Ongelovigen zullen worden gestraft
  7:107. Wie Gods tekenen niet wil zien zal worden gestraft.
  7:139. Alle niet-moslims zullen worden vernietigd door God
  7:166. God noemt joden apen en zal ze martelen tot de dag der opstanding
  7:177. niet-islamitische volkeren zullen branden in de hel
  7:182. Ongelovigen worden geleidelijk aan aangepakt op een manier dat ze niet verwachten.
  7:186. Ongelovigen moeten het zonder gids doen en raken de weg kwijt
  8:12. Onthoofdt en slaat de toppen van de vingers van ongelovigen af
  8:14. Ongelovigen branden in de hel
  8:17. De moslim doodde hen (de ongelovigen) niet, maar God doodde hen
  8:22. God ziet niets goeds in doven en stommen, anders maakte hij ze niet doof
  8:32. God straft ongelovigen pas na hun leven, hij laat zich niet testen
  8:36. Ongelovigen proberen het geloof van moslims met geld af te kopen maar zullen in de hel worden geworpen.
  8:39. Bestrijd ongelovigen totdat iedereen moslim is
  8:41. Een deel van de oorlogsbuit die van ongelovigen is ontvreemd is voor God .
  8:50. Van ongelovigen zullen de gezichten en ruggen verbrand worden
  8:52. God strafte de Egyptenaren omdat ze ongelovig waren
  8:55. Ongelovigen zijn erger dan beesten
  8:57. Verjaag ongelovigen, God haat ze.
  8:59 Ongelovigen zijn achterlijk
  8:65 Moslims zijn tien keer zo sterk dan ongelovigen als God ze wil steunen, anders dubbel zo sterk.
  8:73. Ongelovigen veroorzaken problemen
  9:1 God zal ongelovigen vernederen
  9:3 Ongelovigen krijgen een pijnlijke straf
  9:5 Andersgelovigen zonder berouw moeten gedood worden, bekeerlingen mogen blijven leven
  9:7 Omdat andersgelovigen slecht zijn moeten ze niets hebben van moslims
  9:12 Als ongelovigen de islam smaden, dan moeten ze bestreden worden
  9:17 Ongelovigen kunnen geen moskee onderhouden
  9:19 andersgelovigen die drank geven aan bedevaartgangers of een moskee bezoeken zijn onrechtvaardig
  9:23 Verstoot ongelovige familieleden
  9:24. moslims moeten meer van God houden dan van hun familie
  9:26 God straft ongelovigen
  9:28 andersgelovigen zijn onrein en mogen geen moskee betreden
  9:29 Bestrijd christenen en joden die geen belasting betalen
  9:30 God vervloekt joden en christenen
  9:32 Ongelovigen zullen tevergeefs God bestrijden
  9:34 Rijke priesters en monniken die niets aan God geven zullen een pijnlijke straf krijgen
  9:35 Ongelovigen krijgen brandmerken op hun voorhoofd, zijden en rug
  9:36 Bestrijd andersgelovigen zoals zij u bestrijden
  9:49 Ongelovigen gaan naar de hel
  9:52 Moslims mogen God een handje helpen bij het straffen van ongelovigen
  9:63 De vijanden van God branden in de hel
  9:67 Huichelaars, moslims die ongehoorzaam zijn aan God en ongelovigen branden in de hel.
  9:73 Ongelovigen en huichelaars moeten bestreden worden voordat ze in de hel branden
  9:74 Ongelovigen branden in de hel en zullen tijdens hun leven geen vrienden of helpers hebben.
  9:80 God luistert niet naar niet-moslims
  9:84 Bid niet voor een niet-moslim. Ga niet naar de begrafenis van een niet-moslim. Negeer de wezen van niet-moslims
  9:94 Bekeerde niet-moslims die dat deden om hun eigen leven te sparen zijn onrein
  9:97 De woestijnnomaden zijn de ergste ongelovigen. (Dus Nederlanders vallen wel mee)
  9:107 Wie het ongeloof verbreidt is een leugenaar.
  9:109 andersgelovigen gaan naar de hel
  9:111 Torah, Bijbel en Koran roepen op om te vechten tot de dood voor God
  9:113 Andersgelovige familieleden mogen niet gesteund worden en gaan naar de hel
  9:123 Bestrijdt ongelovigen
  10:4 Ongelovigen krijgen een drank van kokend water en een pijnlijke straf
  10:7 Wie tevreden is met dit leven zonder geloof zal branden in de hel
  10:13 God heeft al heel wat ongelovigen vernietigd
  10:17 Het is onrechtvaardig skeptisch te zijn
  10:45 niet-moslims zullen boeten
  10:68 Christenen worden zwaar gestraft
  10:73 God liet alle anders- en ongelovigen verdrinken tijdens de zondvloed
  10:88 God geeft de farao eerst rijkdom om ze vervolgens te vernietigen wegens ongeloof
  10:95 Niet-moslims wacht een straf
  11:17 Niet moslims zullen branden
  11:39 niet-moslims worden gestraft
  11:42 Met de zondvloed werden de ongelovigen verdronken (inclusief ongelovige zuigelingen)
  11:48 Niet-moslims wacht een pijnlijke straf
  13:5 Wie in reïncarnatie gelooft gaat met een keten om de hals naar de hel
  13:18 niet-moslims gaan naar de hel
  13:33 Wie meer dan één god aanbidt wordt tijdens het leven gestraft en gaat daarna naar de hel
  14:2 Ongelovigen worden gestraft
  14:21 Volgelingen van niet-islamitische leiders gaan naar de hel
  14:22 Wie niet God heeft gevolgd, heeft satan gevolgd.
  14:30 Wie meer goden aanbidt gaat naar de hel
  15:2 Ongelovigen zal het spijten dat ze geen moslim zijn
  15:42 Wie dwaalt gaat naar de hel
  16:22 Wie niet in het hiernamaals gelooft is arrogant en heeft wat te verbergen
  16:26 God vernietigt de gebouwen van andersgelovigen
  16:27 Andersgelovigen zullen vergeefs hun goden aanroepen
  16:28 Ongelovigen gaan naar de hel
  16:39 Ongelovigen liegen
  16:60 Wie niet in een hiernamaals gelooft is slecht
  16:62 Ongelovigen gaan naar de hel
  16:63 Andersgelovigen zijn de vriend van satan en branden in de hel
  16:88 Ongelovigen krijgen dubbele straf
  16:94 Niet-moslims worden gestraft
  16:106 Ex-moslims krijgen een grote straf
  16:118 Joden zijn onrechtvaardig
  17:8 De hel is een kerker voor ongelovigen
  17:10 Wie niet gelooft in het hiernamaals wordt gestraft
  17:16 God heeft hele steden en generaties uitgemoord
  17:18 Ongelovigen branden in de hel
  17:39 Wie in meer dan één God gelooft, brandt in de hel
  17:45 God maakt ongelovigen blind en doof voor de koran
  17:49 Ongelovigen veranderen na de dood in steen of ijzer
  17:58 Op de Dag der Opstanding worden alle steden vernietigd
  17:97 Het vuur waarin ongelovigen branden wordt aangewakkerd door moslims
  18:26 God is tegen democratie
  18:29 Ongelovigen krijgen een douche van gesmolten lood
  18:52 Christenen en hindoestanen branden in de hel
  18:57 God maakt wie de ‘tekenen’ vergeet doof en blind
  18:100 Ongelovigen zien de hel
  18:102 Ongelovigen branden in de hel
  18:104 Ook ongelovigen die goed werk verrichten branden in de hel
  19:35 Wie gelooft dat Jezus een zoon van God is gaat naar de hel
  19:73 God heeft vele rijke en mooie ongelovigen gedood
  19:83 De ongelovigen worden gesteund door duivels en zullen branden in de hel
  20:48 Ongelovigen worden gefolterd
  20:127 Ongelovigen branden in de hel
  21:6 God heeft alleen steden van ongelovigen vernietigd
  21:26 Christenen gaan naar de hel
  21:39 Ongelovigen zullen branden
  21:97 Ongelovigen zijn brandstof voor de hel
  22:9 Ongelovigen zijn arrogant en zullen branden
  22:15 Wie denkt dat de profeet niet door God wordt gesteund moet zelfmoord plegen.
  22:19 Ongelovigen krijgen in de hel gewaden van vuur, kokende douches en ijzeren roedes
  22:25 Wie mensen afhoudt van de islam zal worden gestraft
  22:51 Wie de koran matigt, gaat naar de hel
  22:55 Ongelovigen worden gestraft voor hun twijfel
  22:57 Wie de tekenen niet ziet zal gestraft worden
  22:72 Ongelovigen zullen branden
  23:74 Wie niet in een hiernamaals gelooft gaat naar de hel
  23:117 Wie ook andere goden aanbidt wordt gestraft
  24:57 Wie niet gelooft gaat naar de hel
  24:62 Alleen moslims zijn gelovigen.
  25:11 Wie niet in de Laatste Dag gelooft, gaat naar de hel.
  25:26 De laatste dag zal voor ongelovigen moeilijk zijn
  25:36 Volkeren die de tekenen van God niet zagen, zijn door God vermoord
  25:52 Bestrijd ongelovigen
  26:200 Ongelovigen zondigen en worden gestraft
  26:213 Andersgelovigen worden gestraft
  26:224 Dichters trekken ongelovigen aan
  27:4 Wie niet in een hiernamaals gelooft brandt in de hel.
  28:62 Andersgelovigen worden gestraft.
  28:86 Steun ongelovigen nooit
  29:23 Geen genade voor ongelovigen
  29:25 Andersgelovigen branden in de hel
  29:49 Wie de tekenen niet ziet is onrechtvaardig
  29:52 Niet-moslims zijn verliezers
  29:53 De ongelovigen zullen onverwacht worden gestraft.
  29:64 Leven stelt niets voor.
  29:68 Niet-moslims gaan naar de hel
  30:16 Niet-moslims worden gestraft
  30:45 God houdt niet van ongelovigen
  30:57 Geen genade voor ongelovigen
  30:59 God sluit de harten van ongelovigen
  31:6 Wie spot met de islam zal gestraft worden
  31:23 Heb geen medelijden met ongelovigen, zij worden gestraft
  32:20 Wie zich niet onderwerpt gaat naar de hel
  32:22 Wie de tekenen niet ziet zal worden gestraft
  32:30 Negeer ongelovigen
  33:1 De profeet negeert ongelovigen
  33:8 Ongelovigen worden gestraft
  33:18 Wie zich afzijdig van oorlog houdt zal vruchteloos zijn.
  33:25 God steunt gelovigen in oorlog
  33:48 Gehoorzaam ongelovigen niet
  33:57 Wie God lastig valt wordt tijdens en na het leven vervloekt
  33:64 Ongelovigen branden in de hel
  33:68 Straf ongelovige leiders extra zwaar
  33:73 Niet islamitische priesters en monniken worden gestraft
  34:5 Wie de profeet bekritiseerd wordt gestraft
  34:8 Wie niet in een hiernamaals gelooft wordt gestraft
  34:33 Ongelovigen gaan zware kettingen dragen
  34:38 Kritiek op de koran wordt gestraft
  34:51 Geen genade voor ongelovigen
  35:7 Wie niet gelooft, wordt gestraft
  35:26 Ongelovigen worden afgekeurd
  35:36 Ongelovigen branden in de hel
  35:37 Ongelovigen zijn boosdoeners en ondankbaar
  35:39 Ongelovigen verliezen
  36:6 Ongelovigen krijgen een ijzeren band om de nek
  36:9 God heeft ongelovigen verblind zodat ze niet meer kunnen geloven
  36:63 Ongelovigen gaan naar de hel
  37:35 Ongelovigen worden gestraft
  37:82 Ongelovigen verdronken in de zondvloed
  37:127 Ongelovigen worden gestraft
  37:136 God doodde iedereen in Sodom
  38:2 Ongelovigen hebben niets om trots op te zijn
  38:3 God heeft veel ongelovigen vernietigd
  38:8 Andersgelovigen worden gestraft
  38:14 God heeft nog meer ongelovigen vernietigd
  38:26 Wie niet doet wat God zegt wordt gestraft
  38:27 Ongelovigen zouden denken dat het leven zinloos is
  39:8 Ongelovigen branden in de hel
  39:13 Wie God niet gehoorzaamt wordt gestraft
  39:22 Niet-moslims dwalen
  39:25 Wie voor de profeet leefden werden gestraft
  39:26 God vernederde niet-moslims ook tijdens hun leven
  39:32 Wie liegt over God (kan dat?) is onrechtvaardig en komt in de hel terecht
  39:54 Wie zich niet onderwerpt aan God wordt gestraft
  39:56 God heeft geneg tekenen gegevens, wie die niet ziet wordt gestraft
  40:60 Gebeden worden verhoord, maar wie niet bid gaat naar de hel.
  40:63 Wie geen tekenen ziet, is door God afgeleid
  40:70 Wie de koran verwerpt zal worden gesleept met boeien en kettingen in kokend water, en daarna in het vuur worden gegooid.
  40:76 Ongelovigen branden in de hel
  40:84 Geen genade voor de ongelovigen in de hel
  41:6 Andersgelovigen zijn schandalig
  41:19 De oren, ogen en huid van de vijanden van God zullen in de hel getuigenis afleggen
  41:27 Ongelovigen worden gestraft
  41:28 Ongelovigen branden in de hel
  41:40 Wie de tekenen van God niet ziet gaat naar de hel
  41:50 Ongelovigen worden gestraft
  42:16 Afvalligen worden gestraft
  42:26 Ongelovigen worden gestraft
  42:44 Ongelovigen zijn onrechtvaardig en branden in de hel
  43:36 Ex-moslims krijgen de duivel als metgezel
  43:88 Ongelovigen zullen hun dwaling gaan beseffen
  44:10 Ongelovigen zullen op de laatste dag omhult worden door een pijnlijke damp
  44:54 Gelovigen krijgen mooie meisjes, ongelovigen laaiend vuur
  45:7 Ongelovigen zijn leugenaars die een grote straf zullen krijgen
  45:11 Wie de tekenen van God niet ziet wordt gestraft
  45:31 Wie geen moslim wordt is arrogant
  45:32 Wie niet zeker is van de islam gaat naar de hel
  45:35 Wie de tekenen van God bespot brandt in de hel
  46:20 Ongelovigen branden in de hel omdat ze arrogant zijn
  46:33 Wie niet gelooft dat God doden kan laten herrijzen, brandt in de hel.
  47:1 Het werk van niet-moslims zal vruchteloos zijn
  47:3 Ongelovigen volgen een leugen
  47:4 In oorlog moeten ongelovigen vastgebonden worden in de nek worden getroffen. Martelaars die strijden tegen ongelovigen gaan naar het paradijs
  47:8 Het werk van ongelovigen is vruchteloos
  47:9 Ongelovigen haten God
  47:10 God heeft vroeger alle ongelovigen vernietigd.
  47:11 Ongelovigen worden niet beschermd
  47:12 Ongelovigen eten als vee en zullen in de hel belanden
  47:25 Het werk van ex-moslims zal vruchteloos zijn
  47:32 Het werk van ongelovigen zal vruchteloos zijn
  47:34 Ongelovigen worden niet vergeven door God
  48:6 Andersgelovigen hebben boze gedachten en zullen gestraft wordendoor God.
  48:13 Niet-moslims branden in de hel
  48:16 Wie niet wil vechten voor de islam gaat naar de hel.
  48:17 Wie zich van de islam afkeert, zal gestraft worden.
  48:25 God zal ongelovigen straffen
  48:28 God zal de islam laten zegevieren
  48:29 Moslims moeten hard optreden tegen ongelovigen.
  50:26 Wie in andere goden dan in God gelooft, zal gemarteld worden.
  51:10 Wie twijfelt over de Laatste Dag, gaat naar de hel.
  51:44 Wie een gebod van God overtreedt kan door de bliksem worden getroffen en zich daar niet tegen beschermen.
  51:60 Ongelovigen gaan flink balen op de Laatste Dag
  52:7 Wie de islam heeft verloochend brand in de hel.
  52:18 Moslims gaan niet naar de hel, de rest wel.
  53:29 Negeer niet-moslims
  53:47 Niet-moslims branden in de hel
  54:34 De inwoners van sodom werden door stenen gestraft vanwege hun ongeloof
  55:43 Wie niet in de hel gelooft, zal erin tussen vuur en stoom rondjes lopen
  56:51 Ongelovigen gaan gif eten en kokend water drinken
  56:92 Wie de islam heeft verloochend brandt in de hel.
  57:13 Ongelovigen worden gestraft.
  57:15 Ongelovigen branden in de hel
  57:19 Niet-moslims gaan naar de hel.
  58:4 Ongelovigen worden pijnlijk gestraft
  58:5 Ongelovigen zullen worden gestraft
  58:8 Wie de profeet niet gehoorzaamt zal branden in de hel.
  58:14 Wie vrienden wordt met niet-moslims zal worden gestraft
  58:16 Wie bevriend is met niet-moslims gaat naar de hel.
  58:20 Wie God of de profeet tegenwerkt wordt vernederd
  59:2 God heeft de ongelovigen gestraft door hen uit hun huizen te zetten.
  59:11 Ongelovigen onder de ‘mensen van het Boek’ zijn leugenaars.
  59:13 Niet-moslims vrezen moslims meer dan God.
  59:17 Niet-moslims branden met satan in de hel.
  60:1 Wordt geen vrienden met niet-moslims
  60:9 Biedt geen vriendschap aan aan niet-moslims.
  60:13 Wordt geen vrienden met niet-moslims
  61:7 Liegen over God is het ergste wat je kan doen
  61:9 De islam zal zegevieren over alle andere godsdiensten.
  62:5 Joden die de wetten van de Torah niet naleven zijn ezels en krijgen geen steun van God .
  63:1 Joden zijn als aangeklede stukken hout, gereed om te branden, dit zijn uw vijanden.
  63:6 God zal de joden niet leiden.
  64:5 Ongelovigen werden vroeger gestraft, dus wees gewaarschuwd.
  64:10 Ongelovigen gaan naar de hel
  65:8 Vele steden zijn verwoest door God omdat ze niet volgzaam waren.
  66:9 De profeet moet ongelovigen bestrijden die naar de hel gaan.
  67:6 Ongelovigen gaan naar de hel.
  67:28 Ongelovigen wacht een pijnlijke straf
  68:8 Gehoorzaam geen niet-moslims
  68:15 Wie zegt dat de koran een fabel is zal gebrandmerkt worden op de neus.
  69:30 Ongelovigen worden geketend en in de hel geworpen.
  70:6 Ongelovigen worden gestraft
  71:1 Het volk van Noach werd gestraft
  71:26 Het nageslacht van ongelovigen is onzedelijk en ondankbaar.
  72:14 Wie zich niet onderwerpt aan de islam is brandstof voor de hel.
  72:17 Wie niet denkt aan God wordt gestraft
  72:23 Niet-moslims gaan naar de hel
  73:11 Ongelovigen krijgen zware boeien, vuur en verstikkend voedsel.
  74:9 De laatste dag zal niet makkelijk zijn voor ongelovigen
  74:31 Ongelovigen dwalen
  76:4 Ongelovigen branden in de hel
  76:24 Ongelovigen moet je niet gehoorzamen
  77:15 Ongelovigen gaan heel veel spijt krijgen
  78:21 Ongelovigen gaan kokend water en een stinkende vloeistof in de hel drinken.
  78:40 Ongelovigen zullen wensen dat ze stof waren geweest.
  79:36 Wie voor het leven kiest in plaats van de islam gaat naar de hel.
  80:41 Ongelovigen zijn slecht en branden in de hel
  83:10 Ongelovigen zullen op de Dag des Oordeels in de hel branden
  83:36 Ongelovigen worden gestraft
  84:21 Ongelovigen krijgen een pijnlijke straf
  86:16 Ongelovigen krijgen een tijdje uitstel
  88:23 Ongelovigen en afvalligen worden gestraft
  89:11 God heeft ongelovige steden gestaft
  90:19 Ongelovigen zullen worden omringd door vuur.
  92:14 Wie de islam loochent brandt in de hel.
  95:4 God laat mensen zelf vervallen tot het allerlaagste.
  96:13 Zoek en verraad ongelovigen
  98:6 De Christenen en joden die de profeet niet erkennen zijn de slechtste der schepselen en gaan naar de hel.
  107:1 Niet-moslims verstoten wezen en laten de armen verhongeren
  113:4 Hekserij is slecht
  Bovenstaande lijst is niet bedoeld om ‘moslims’ in een ‘kwaad daglicht’ te zetten of te beledigen. Het is een kritische kijk op teksten in de koran en nodigen iedere moslim uit ze eens beter te bestuderen. Ons insziens zijn veel van de vooroordelen van moslims over niet-moslims terug te voeren op bovenstaande teksten. Dit uit zich ondermeer in de eenzijdige partnerkeuze. Noem je jezelf moslim maar kan je je niet vinden in de bovenstaande soera’s, vraag je je dan eens serieus af waarom je je eigenlijk moslim noemt. Sta je geheel achter de bovengenoemde teksten en beschouw je deze als waarheden, dan zou je eens deze lijst moeten lezen om te begrijpen wat hierboven eigenlijk staat.

  Overigens staan in de bijbel met betrekking tot intolerantie ten aanzien van on- of andersgelovigen ook heel erg veel verwerpelijke teksten. Bovenstaande lijst kan en mag dus niet als ondersteuning voor het Christendom gebruikt worden.

  1. Juist, jij begrijpt dat islam kwaadaardig is…overal waar islam komt volgen chaos en geweld…militaristische leider mohammed was massa moordenaar en pedofiel…hij bestreed iedereen die zijn verzinsels niet wilde aannemen…alle moslims volgen zijn voorbeeld…islam hoort niet in Nederland, Europa, de Wereld of het Universum.

   1. ik vind het een beetje een onzin argument, tegenwoordig is iedereen die men niet aanstaat een “pedofiel??” moet dat een +tegenargument zijn op de islam?

    Ik ben het verder heus wel eens over dat de islam hier niet thuishoort, maar die modieuze waanargument gaat ons vroeg of laat tegenwerken. We zijn niet tegen de islam omdat ene Mohammed duizend jaar+ geleden ook een relatie had met een meid die nu volgens de wet minderjarig is, maar omdat de islamisering en de massa-immigratie een groot probleem voor Europa zijn.

    1. De man trouwde zijn eerste vrouw toen ze 6 was en consumeerde het huwelijk toen zij 9 was, wat noemt u sex met 9 jarige meisjes dan?

     1. Wat ik ervan vind of benoem? Gelukkig hebben wij daar een wetboek voor. Ik leef in 2017 en uit welke tijdscultuur komt die man vandaan? De woorden, regels, normen en waarden die toen bestonden waren geheel anders dan dat ze nu zijn. De hedendaagse/ moderne beschuldigingen naar de relatie van Mohammed en Aisja worden uiteindelijk geen winst om de islamisering en de massa-immigratie te bestrijden. Het komt neer op moddergooien. Die voorgevoel heb ik dus sterk, daarom keer ik mij daarvan af omdat ik zojuist de islamisering en de massa-immigratie wil bestrijden.

      Ik hoop dat meerdere nationalisten dit snel gaan inzien, want het gaat om onze Europeaanse toekomst en niet om “ooit ene Mohammed en zijn vrouwtje.”

  2. Waarom de bijbel vergelijken met de koran. Ons christelijk geloof kent een bijbel met
   2 gedeelten nl het oude en het nieuwe testament. In het oude testament staan zaken die vergelijkbaar zijn met de koran en duidelijk uit de bijbel overgeschreven zijn naar de koran. Bij de christenen begint vooral ons geloof met de geboorte van Jezus waardoor een geheel nieuw tijdperk ontstaat. Het nieuwe testament bevat de hoofdstukken over de geboorte van Jezus, zij n tijd op aarde en hoofdstukken die gewijd zijn aan zijn discipelen. Het nieuwe testament is een boek van hoop, vergeving , mededogen en liefde voor je naaste daar kan de koran niet aan tippen ergo i n mijn ogen is het een duivelsboek dat alleen maar haat, onverdraagzaamheid en straffen predikt en vooral de mannen bevoordeelt ten opzichte van vrouwen. Ik heb het helemaal gehad met de koran, dat boek is nog erger dan Mein Kampf en dat is ook al niet te pruimen.

 4. Prima artikel wat de kruiperigheid van de cultuurrelativisten blootlegt. Mensen maken niet op vrijwillige basis gebruik van gezondheidszorg. Ze hebben daarom recht op een neutrale benadering. Terwijl het daarom goed is dat het katholieke meer op de achtergrond is geraakt, haalt men vervolgens de islam binnen. Een religie/ideologie die bij veel mensen weerzin oproept vanwege de onverenigbaarheid met Westerse waarden. Ziekmakend, en dat in een ziekenhuis….

  1. Een religie bevoordelen onder het mom van gelijkheid,aan mijn hoela. Dit wordt van boven opgelegd, en de angsthazen en wegkijkers zijn jaknikkers die maling hebben aan de mening van de patiënt,en oh wee als je een andere mening hebt dan ben je niet een van de onze. Een ziekenhuis hoort onafhankelijk te zijn !! En patiënten horen geen mening of geloofsovertuiging opgedrongen te Krijgen !! Zij komen daar niet voor hun plezier !

  2. Volgens piramide model wordt religie misbruikt om haar “schaapjes” te laten luisteren naar hun boodschap terwijl we zelf in staat zijn informatie op te zoeken en op waarheid weten in te schatten.

 5. Even nuchter,de golfbaan van Fransiscus MC werd gebruikt voor de gesprekken over de gratis olie uit Libië zo duur mogelijk te verkopen aan ons , zelfverrijking

  1. Sluwe Rose,
   De filmpjes die worden getoond bewijzen helemaal mij niets. De soera die ik hierboven zie staan zijn toch duidelijk genoeg? Wil je die teksten uit jullie heilige koran soms ontkennen? Heb je dat lef? Islam is bloed en geweld en onderdrukking. Het nieuws toont het elke dag. We weten genoeg!!!!!!!

 6. Als je kritische vragen wilt vragen aan een moslim met je eerst moslim worden om gezamenlijk naar de imam via speakers te luisteren , zijn mening wordt opgelegd aan zijn “schaapjes”Vrijheid ?

 7. De Koran beveelt moslims te vechten met niet-moslims, totdat ze alle andere religies uitroeien, zodat de islam als enige echte religie in de wereld overblijft…„De heerschappij is alleen voor Allah.”/Koran:12:40…„Ongelovigen/niet-moslims zijn de vijanden van moslims.” (Koran 4:101.) …„Bestrijd hen tot er geen Kerk meer is en de religie alleen nog die van Allah alleen zal zijn!” (Koran 2.193)…„Tussen ons en u is vijandigheid en haat VOOR ALTIJD totdat u gelooft in Allah alleen!” (Koran 60.4)…„Allah is de vijand van iedereen die niet-moslim is.”(Koran2:98)…„Wie vrienden wordt met ongelovigen/niet-moslims is Allah ongehoorzaam” (Koran 5:81.)… „Dood hen die niet in Allah en het hiernamaals geloven en die niet voor verboden houden wat Allah en zijn Boodschapper verboden hebben verklaard” (Koran 9:29)…„Een Kafir (niet-moslim) mag onthoofd worden” (Koran 47:4)… „Een Kafir mag geterroriseerd worden” (Koran: 8:12)…„De islam is in een eeuwige oorlog met de niet-islamitische wereld”-Koran 4:76, 60:4….enz,enz…VERSCHRIKKELIJK!…Alle radicalen, alle terroristen op dit moment die aanslagen plegen, beroepen zich op de Koran en de inhoud van deze boek.De weg naar het paradijs is slechts open voor de strijders met het zwaard(”Allah zal de strijders boven stilzittenden doen uitblinken door een grote beloning”-cf. Koran 4, vers 95).Iedere geloofsgenoot, die niet ieder woord van Allah, dus de hele Koran, letterlijk accepteert, is geen echte moslim, en feitelijk een afvallige die de doodstraf verdient (“Wie de Koran maar gedeeltelijk gelooft, zal naar de hel gaan”/Koran 2:85)…De inhoud van de Koran is zo geformuleerd dat de bevelen gericht zijn aan moslims van alle tijden, dus ook aan de moslims van nu.In tegenstelling tot teksten in bijvoorbeeld de Bijbel die juist zijn geformuleerd als historische verhalen waarbij de gebeurtenissen in een ver verleden in een context worden geplaatst, is dit bij de Koran niet het geval…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *