WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ZELF EXPLOITEREN TRAM 21 GAAT SCHIEDAM JAARLIJKS 1 MILJOEN KOSTEN’

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam reageert afwijzend op het idee, vanuit de gemeenteraad, om als gemeente zelf de exploitatie van tram 21 te financieren. Dit om de bedreigde tramverbinding met de noordrand voor de stad te behouden.

Een exact bedrag is nu nog niet aan te geven, meldt het college van burgemeester en wethouders, maar het gaat in ordegrootte om jaarlijkse structurele bedragen van 1 miljoen euro of meer. ‘Voor dit geld zijn op gemeentelijk niveau effectievere bestedingen in OV bereikbaarheid denkbaar. Zeker als de tram, om niet, door bussen met ruime bediening wordt vervangen’, aldus burgemeester en wethouders.

Het voornemen van de MRDH om met tramlijn 21 in Schiedam-Noord te stoppen is bovendien nog niet in beton gegoten. Zo vatte de burgemeester onlangs de boodschap samen vanuit de MRDH. Het conceptplan kan nog wijzigen.

In het conceptplan staat dat Lijn 21 en lijn 24 worden samengevoegd tot één lijn over de huidige route van lijn 24 (De Esch – Vlaardingen Holy). Hierdoor neemt de frequentie in Holy toe. De trambediening tussen het Bachplein en de Woudhoek vervalt. Daarvoor in de plaats krijgt de Woudhoek een verbeterde snelle busverbinding met station Schiedam Centrum waarvan ook de Kerkbuurt zou profiteren.

1 reactie op “‘ZELF EXPLOITEREN TRAM 21 GAAT SCHIEDAM JAARLIJKS 1 MILJOEN KOSTEN’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *