WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZEKER EEN SCHIEDAMS KIND ONDER TOEZICHT DOOR TOESLAGENAFFAIRE

SCHIEDAM- In Schiedam is bij één gezin, dat te maken had met de toeslagenaffaire, een kind uit huis geplaatst. Vandaag krijgt de gemeenteraad een brief met een nadere toelichting van wethouder Duncan Ruseler (AOV): “Ik kan daar in feiten kort over zijn. Wij hebben gisteren in het college een brief vastgesteld met een vrij gedetailleerde opgaven wat er nu aan gevallen is en hoe we daar mee omgaan. Ik denk dat het verstandig is dat de raad daar heel even op wacht.”

Helemaal duidelijk is het allemaal nog niet. Ruseler: “Er zijn natuurlijk in dit soort gezinnen allerlei zaken aan de hand, dus het is lastig te traceren. We weten nu van een Schiedams gezin dat daar in ieder geval één kind, maar het kan ook zijn dat het een gezin is met meerdere kinderen, dat weet ik niet precies, waarbij de kinderen onder toezicht zijn geplaatst, maar die zijn inmiddels ook gewoon weer bij hun ouders terug. Dat is wat we nu aan informatie hebben, maar omdat het dan vaak gaat om multiproblematiek, en niet alleen de toeslagenaffaire, is het lastig te traceren.”

De Tweede Kamer heeft van het demissionaire kabinet geëist dat het onafhankelijk onderzoek laat doen naar uithuisplaatsingen van kinderen als gevolg van de toeslagenaffaire. In november bleek dat in heel Nederland zeker 1.115 kinderen uit huis zijn geplaatst van ouders die gedupeerd raakten in de toeslagenaffaire, tussen 2015 en 2020. Nog niet duidelijk is of alle uithuisplaatsingen een direct gevolg zijn van de door de overheid veroorzaakte financiële problemen van de gezinnen.

1 reactie op “ZEKER EEN SCHIEDAMS KIND ONDER TOEZICHT DOOR TOESLAGENAFFAIRE

  1. Het is wel errug makkelijk om de bal altijd bij de overheid te leggen. Kinderen krijgen is een dure hobby en als je daar geen geld voor hebt moet je dat gewoon niet doen. Overal een ander voor op laten draaien middels allerlei subsidies en toeslagen is inmiddels een links gedachtengoed dat dit door rare kabinetten geregeerd landje niet meer kan opbrengen zonder de hardwerkende, belastingbetalende burger wéér extra aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *