Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZANGLIJSTERS GEZOCHT KOREN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Bij de Koren onder de Molens in Schiedam zijn nog altijd Zanglijsters welkom.

Sinds 2015 zijn er in diverse wijken in Schiedam Koren onder de Molens. Buurtbewoners die graag zingen tijdens het afwassen of onder de douche. Mensen die liever samen in de spotlights staan dan alleen.

De Koren onder de Molens bestaan in de wijken Oost, Zuid en Groenoord/Nieuwland (fusie). In het voorjaar 2017 zal ook het koor in West starten. De lessen zijn bedoeld voor mensen die graag zingen, maar (vaak) nog geen professionele lessen hebben gevolgd. Voor die bewoners die eens per twee weken een cultureel avondje uit willen hebben en die weten dat zingen je vrolijk maakt. Voor mensen die de stap naar een professioneel koor te groot vinden, maar wel iets willen leren onder leiding van een deskundige, jonge dirigent.

Heeft u zin om te zingen, maar vindt u de stap naar een bestaand koor te groot? Wilt u samen met buurtbewoners uit volle borst het Nederlandse lied zingen en daarbij ook nog eens iets leren van een jonge dirigent? Er is nog ruimte in de wijken Oost, Groenoord en West. Geef u op en kom lekker meezingen. En wellicht stroomt u daarna door naar één van de bestaande koren die Schiedam rijk is.

Onder leiding van dirigent Thijs Mijnster repeteert Koor in Oost in 2017 zeven keer in Studio Singel 8 (11 en 25 jan, 8 en 22 feb, 8 en 22 mrt, 5 apr).
Het Groenoordkoor repeteert in 2017 zeven keer in de van Beethovenflat (26 jan, 9 en 23 feb, 23 mrt en 6, 13 en 20 apr). Dirigent Jirre Stoutjesdijk begeleidt dit koor.
Geluid uit Zuid zit vol, hier kunnen geen nieuwe koorleden geplaatst worden.

Geef u op bij Bob van der Lugt, via 06-24534598.

De prijs voor deelname is 7,50 voor zeven lessen. De repetities worden mogelijk gemaakt door de afdeling wijkontwikkeling van gemeente Schiedam.

1 reactie op “ZANGLIJSTERS GEZOCHT KOREN SCHIEDAM

 1. LS,
  Ik vind het leuk om in een koor te zingen. Heb al in koren gezongen in Leidschendam, Eindhoven, Maastricht en Hong Kong en hoop dit in Schiedam ook te kunnen doen.
  Woon inmiddels enkele maanden in Schiedam vlak bij het station.
  Hoor graag van jullie.

  Vriendelijke groet,
  John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *