Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

YVONNE MOL GEEFT LEZING LANGZAMER LEVEN

VLAARDINGEN- Het kan: langzamer leven in onze snelle wereld. Yvonne Mol neemt je op donderdag 27 februari mee naar een leven met minder haast. Aan de hand van aansprekende anekdotes laat zij zien hoe eenvoudig het is om te kiezen voor een langzamer leven. Een leven, weg van hectiek en stress, waarin ruimte vrijkomt voor rust en vrijheid.

Het is te veel

Vijf jaar geleden besloot Yvonne Mol het roer om te gooien. Ze koos ervoor te gaan leven met minder haast: ‘We missen een hoop door alle drukte die we maken. Het is te veel, te onrustig en te oppervlakkig. Als we de hele weg blijven rennen, hebben we geen tijd om rond te kijken. Als we vergeten te stoppen bij de echt fijne momenten, verspillen we onze tijd. Langzamer leven is een manier om de tijd die we hebben niet door onze vingers te laten glippen.’

Minder doen en daardoor meer bereiken

Yvonne leerde om minder te doen, anders te denken en daardoor meer te bereiken. Over haar persoonlijke zoektocht naar meer ontspanning en voldoening schreef zij het boek Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in. Hierin beschrijft ze de stappen die haar hielpen te vertragen. Het is niet mijn bedoeling om de lezer daarmee een vaste richting op te wijzen. Ik hoop dat mensen tijdens het lezen af en toedenken: ‘Hé, zo had ik er nog nooit over nagedacht.’ In het boek stel ik vragen waarop de lezer zelf antwoord kan geven, om zo zijn eigen richting te bepalen.

Lezing

Tijdens de lezing beantwoordt Yvonne onder andere de volgende vragen: Wat zijn de voordelen van langzamer leven? Wat is de kortste route naar een langzamerleven? Hoe herken je ballast? Hoe kom je er vanaf?

Over de auteur

Yvonne Mol (1975) is schrijver. Ze woont met haar gezin in het Brabantse Rijen. Stap voor stap vertraagde zij haar hectische bestaan tot een fijner en gezonder leven. Via haar blog www.langzamer-leven.nl voorziet zij haar lezers al enkele jaren van tips om minder te doen, anders te denken en daardoor meer te bereiken. Met het boek dat zij over dit onderwerp schreef, vertelt ze nu het complete verhaal.

Ga voor meer informatie naar onze agenda op www.debibliotheekdeplataan.nl of bel T085-04 36 741. Toegang € 2,50 voor leden/€ 5 niet-leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *