WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOUDHOEK SCHIEDAM STEGGELT OVER FIETSPAD

SCHIEDAM- Bewoners van de Schiedamse Woudhoek blijven het oneens met elkaar en de gemeente over de aanleg van een fietspad naar sportpark Willem-Alexander. De fietsroute staat in de oorspronkelijke plannen ingetekend over het Leerlooierpad. Daardoor zal een grasveld moet wijken voor het fietspad.

Omwonenden van het Leerlooierpad willen de route verplaatsen naar het schelpenpad dat nu al door de straat loopt. Dit tot schrik van tenminste één bewoner van de Geelgieterhof (de straat achter het Leerlooierpad). Zijn tuin grenst aan het bewuste schelpenpad waarover nu mogelijk gefietst gaat worden, althans, wanneer zijn overburen hun zin krijgen. Het stoort deze bewoner dan ook zeer dat er niet met de bewoners van het Geelgieterhof is gesproken.

Ook de bewoners van het Leerlooierpad hebben niet alle gelegenheid om zich tegen de plannen voor een fietspad te keren. Eind oktober wilde een bewonersvertegenwoordiger van het Leerlooierpad het ongenoegen uitspreken voor de gemeenteraad. Dit tegen de zin van burgemeester Cor Lamers (CDA), omdat sinds kort alleen kan worden ingesproken over onderwerpen die op de agenda staan van de gemeentertaad. Het was raasleden daarom niet toegestaan verhelderende vragen te stellen aan de inspreekster namens de omwonenden. Ook het college heeft toen niet op het ongenoegen gereageerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *