WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOONWIJK DIRKZWAGER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het voormalige terrein van de Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager, tussen de Noordvest en de Schie, wordt de komende jaren getransformeerd tot een wijk met circa honderd nieuwe gezinswoningen en een aantal gerenoveerde (loft)appartementen in het middeldure en duurdere segment.

De nieuwe woonwijk komt te liggen in een gebied met een rijke historie. Er staan bijvoorbeeld verschillende (rijks)monumenten die het straatbeeld in dit gedeelte van de stad bepalen. De nieuwe wijk wordt dan ook op basis hiervan ontworpen, zodat de historische sfeer behouden blijft en de woningen mooi aansluiten bij de rest van het gebied rond de Schieoevers. Zo komen er statige kadewoningen aan het water, (loft)appartementen in de gerenoveerde monumenten en gezinswoningen in hofjes, waardoor men zich zowel vanaf de straat als vanaf het water waant in de oude binnenstad. De autoluwe straten en hofjes nodigen uit tot leven op straat, de achtertuinen bieden rust en een privéomgeving.
Dirkzwager terrein 1

Initiatiefnemers Dirkzwager, Van den Tempel Vastgoed, gemeente Schiedam en ERA Contour en presenteren zaterdag 20 september a.s. de eerste contouren voor deze nieuwe ontwikkeling in de binnenstad op de Woonbeurs Schiedam.