WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOONVISIE VLAARDINGEN: ‘ARBEIDSMIGRANTEN ONMISBAAR’

VLAARDINGEN- ‘Met de huidige grote tekorten aan personeel op de arbeidsmarkt zijn arbeidsmigranten onmisbaar in diverse maatschappelijke en economische sectoren.’ Dat schrijft het Vlaardingse stadsbestuur in de Woonvisie.

Om te voorkomen dat arbeidsmigranten worden uitgebuit en niet in de toch al kwetsbare wijken gaan wonen, zorgt de gemeente voor huisvestingsaanbod op aangewezen locaties met plek voor ruim 500-600 arbeidsmigranten. Hierover zijn langlopende afspraken gemaakt in een convenant met een aantal huisvesters en uitzendbureaus.

Het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering van het UWV is in onze regio het afgelopen jaar gestegen. Maassluis: 522 (17,0%), Vlaardingen: 1317 (7,7%), Schiedam: 1645 (11,5%).

1 reactie op “WOONVISIE VLAARDINGEN: ‘ARBEIDSMIGRANTEN ONMISBAAR’

  1. Die grote tekorten op de arbeidsmarkt is puur gelul, er lopen er velen in de steun. Als werkgevers blijven zeiken met kreten zoals ,,marktconform salaris” , (een ander woord voor hongerloontje) zullen er geen sollicitanten toehappoen. Dan maar weer een hele generatie kennis en vakmanschap uit een iets minder bedeeld land halen en we zitten weer decennia lang met woningtekorten en hoge criminaliteitscijfers. Over de uitkeringen nog niet eens gesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *