Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOONVERKLARING ASO’S IN HANDEN BURGEMEESTER SCHIEDAM

SCHIEDAM- De burgemeester neemt een besluit over het al dan niet verstrekken van een woonverklaring aan nieuwe bewoners van buurten in Schiedam, waarop de Rotterdamwet (wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek) van toepassing is. Dat wordt duidelijk gemaakt door het stadsbestuur aan raadslid Seyda Dokgöz (Denk). Bij Dokgöz bestaat het idee dat in Schiedam gebruik wordt gemaakt van een rekenmodel bij het beoordelen van een aanvraag in het kader van de Rotterdamwet.

Raadslid Seyda Dokgöz (Denk).
Volgens het gemeentebestuur wordt voor de beoordeling van een aanvraag gekeken naar de feiten en incidenten die blijken uit de politie-informatie en de duiding ervan. Bij de afweging wordt onder andere getoetst op: Hoeveel feiten/ incidenten; De zwaarte van een incident (bijvoorbeeld drugs versus geluidsoverlast); Hoe lang geleden het incident plaatsvond; Het tijdstip waarop het incident plaatsvond. Vervolgens wordt een aanvrager (als er bijzonderheden zijn) altijd uitgenodigd voor een zienswijzegesprek. Als de aanvrager hierop verschijnt wordt de zienswijze van de aanvrager meegenomen in de afweging van de definitieve beoordeling.

De fractie van Denk heeft moeite met artikel 10 van de Rotterdamwet om overlastgevende bewoners te kunnen weren. In april 2019 pleitte Dokgöz tevergeefs voor het bieden van een tweede kans aan de veroorzakers van hardnekkige woonoverlast in Schiedam. Behalve Denk en de fractie Van Dijk stemde de gemeenteraad juist in met scherpere regels voor de volkshuishuisvesting.

1 reactie op “WOONVERKLARING ASO’S IN HANDEN BURGEMEESTER SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *