Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘WOONPLUS GEEFT KOOKPLAAT AAN HUURDERS SCHIEDAM-GROENOORD’

SCHIEDAM- ‘Woonplus geeft alle woningen een inductiekookplaat’. Dat is letterlijk wat Hayo Flink (projectleider bij Woonplus) meldt in de nieuwsbrief Nieuwe Energie voor Schiedam. Over eventuele kosten voor de huurders wordt niet gesproken bij de aangekondigde gift van de nieuwe kookplaat.

Om een aardgasverbod op te kunnen leggen in de wijk Groenoord moet 70% van de bewoners instemmen met de plannen. Dat is vastgelegd in het wettelijk kader, zo kreeg de fractie van de OuderenPartij Schiedam onlangs te horen in antwoord op schriftelijke vragen.

In de nieuwsbrief voor inwoners van Groenoord staat het dreigende aardgasverbod centraal. Projectleider Flink vertelt enthousiast over de modelwoning op het Jacques Urlusplein. Bewoners worden uitgenodigd deze modelwoning te komen bekijken om met eigen ogen te zien hoe eenvoudig de aanpassing van woningen zal zijn wanneer het aardgasverbod eenmaal is opgelegd.

Even verderop in de nieuwsbrief wordt de lezer duidelijk gemaakt dat het hier een uiterst serieuze zaak betreft. Te lezen valt: ‘Om de wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan en zo de schadelijke gevolgen voor mens en natuur te beperken, is in 2015 het Akkoord van Parijs gesloten. Nederland vertaalde dit akkoord in een Klimaatakkoord voor Nederland. In 2019 ondertekende Schiedam het Regionaal Energie Perspectief. Nu staan alle gemeenten voor de vraag hoe zij hun bijdrage aan het Klimaatakkoord gaan invullen. Dit gaat dan over het opwekken van elektriciteit, maar ook over het terugdringen van CO2-uitstoot. Door over te stappen op duurzamere warmtebronnen. Zoals het warmtenet.’

De gemeenteraad zal komend najaar beslissen over het aardgasverbod.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘WOONPLUS GEEFT KOOKPLAAT AAN HUURDERS SCHIEDAM-GROENOORD’

  1. Misschien verstandig om de docu van Michael More te kijken, The Planet of the Humans en dan kan je zien dat alle acties voor groen volslagen idioterie is. We worden compleet in de maling genomen. Huurders als we dit krijgen van de WP dan krijgen we nog een grotere huurverhoging want die was nu al schrikbarend hoog en doorgedrukt ondanks de crisis die we nu hebben.

  2. Als er gedacht wordt aan overgaan op kookplaten dan vergeet men 1 belangrijk ding. Kan de huidige stroomvoorziening in deze huizen deze kookplaten voeden. In het ergste geval dienen de voedingsleidingen welke naar deze flats lopen en de interne leidingen allemmaal vervangen te worden om deze kookplaten van stroom te voorzien. wie o wie draait er dan op voor deze kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *