Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘WOONPLICHT SCHIEDAM WORDT ALLANG ONDERZOCHT’

SCHIEDAM- Er wordt in Schiedam onderzoek gedaan naar een zelfbewoningsplicht bij de uitgifte van grond op nieuwbouwlocaties. Dat maakt wethouder Fahid Minhas (VVD) duidelijk aan GroenLinks en de PvdA. De plicht kwam weliswaar aan de orde tijdens de behandeling van het Masterplan Schieveste, maar het stadsbestuur heeft het verzoek van GroenLinks geïnterpreteerd als verzoek voor een veel breder gebied.

Ook de PvdA heeft al meermaals opgeroepen een zelfbewoonplicht te onderzoeken in Schiedam. Volgens de PvdA is dat nodig om de kansen te vergroten voor Schiedamse starters die een woning zoeken en iedere keer misgrijpen, doordat ze vaak overboden worden door beleggers met veel geld die deze woningen kopen om er geld mee te verdienen in plaats van in te wonen.

De zelfbewoonplicht is weer actueel nu steeds meer gemeenten overgaan tot de plicht. Dat blijkt uit een inventarisatie van Het Financieele Dagblad. Op dit moment hebben achttien gemeenten de woonplicht voor nieuwbouw ingevoerd, variërend van grote steden als Amsterdam, Utrecht en Zwolle tot kleinere gemeenten als Bernheze, Nieuwkoop en Bergeijk. In andere gemeenten werken wethouders aan invoering van de maatregel of zijn in gemeenteraden moties aangenomen om de verplichting in te voeren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘WOONPLICHT SCHIEDAM WORDT ALLANG ONDERZOCHT’

  1. Geldt dat ook voor de 7 oude panden die wethouder Minhas zelf heeft en verhuurt in Schiedam?
    Een VVD huisjesmelker/wethouder moet zelf toch het goede voorbeeld geven?
    Toen ie aantrad vergiste hij zich misschien hij dacht dat ie maar 5 panden had? Gemeenteraad geloofde het in ieder geval maar het kadaster liegt niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *