WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOONCOACH MAASSLUIS KRIJGT 25 SENIOREN UIT EENGEZINSWONING

MAASSLUIS- Wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) heeft vanmorgen de eerste sleutels overhandigd voor de Vlootschouwer: 70 sociale huurwoningen voor senioren in Woonservicezone de Vloot te Maassluis. Van de 70 huurappartementen zijn 25 woningen verhuurd via de Wooncoach Senioren. Deze Wooncoach Senioren wordt ingezet door de Maasdelta Groep om senioren te laten vertrekken uit hun eengezinswoning. Voor de ouderen wordt gezocht naar, wat wordt genoemd, ‘een passende woning’ waardoor hun eengezinswoningen vrij komen voor gezinnen met kinderen.

Maasdelta is eigenaar van de 70 huurappartementen in de Vlootschouwer. De Facilitaire Stichting Gezondheidszorg is eigenaar van de ruimtes op de begane grond. Zij verhuurt deze aan de partijen die daar zorg gaan leveren, waaronder Franciscus Gasthuis & Vlietland en de Apotheek Furieade.

In een toelichting op de inzet van de woonchoach stelde Maasdelta in de zomer van 2017 dat vrijwilligheid bij de ouderen in Maassluis voorop staat. “Het gaat om senioren die echt vanuit zichzelf al nadenken om te verhuizen naar een voor hen meer geschikte woning en er dus zelf vrijwillig voor kiezen om te verhuizen. Senioren die er niet voor kiezen om te verhuizen uit hun eengezinswoning, kunnen dus vanzelfsprekend gewoon blijven wonen in hun huidige woning.”

Een van de maatregelen om senioren te verkassen: Ouderen in Maassluis betalen geen dubbele huur, in de periode waarin ze verhuizen vanuit een eengezinswoning naar een appartent. Dat heeft de gemeente vorig jaar afgesproken met Maasdelta. Ook is met Maasdelta afgesproken dat 50% van de woningen die vrijkomen in – bij senioren – gewilde complexen, buiten het reguliere aanbodmodel direct door de wooncoach worden toegewezen.

2 reacties op “WOONCOACH MAASSLUIS KRIJGT 25 SENIOREN UIT EENGEZINSWONING

  1. SCHOFTEN!! ouderen laten vertrekken om huizen voor statushouders vrij te maken. Want dat is wat hier eigenlijk gebeurt.
    Kijk ze eens lachen. Vreselijke mensen!

  2. Ja dat lukt ze prima. Samen met het huisvesten van ‘vluchtelingen’. Zou het een misschien iets te maken hebben met het anderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *