WATERWEG ACTUEEL

WONINGBOUW OP SPORTPARK VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN

WONINGBOUW OP SPORTPARK VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er komt woningbouw op het terrein van het voormalige zwembad Vijfsluizen in Vlaardingen. Het gemeentebestuur stelt de gemeenteraad voor om in principe in te stemmen met een wijzigen van de bestemming van multifunctioneel kantorenpark naar een gemengd woonprogramma.

Ontwikkelaar OVG heeft de gemeente vorig jaar al laten weten niet meer tot de bouw van het kantorenpark over te gaan op Vijfsluizen. OVG is een kantoorontwikkelaar en geen woningbouwontwikkelaar. Daarop is OVG in overleg gegaan met Heijmans, als potentiƫle kopen van Vijfsluizen, over een alternatief bouwprogramma.

Het voormalige sportpark Vijfsluizen is wat betreft milieuaspecten een zwaarbelaste locatie. Wonen is een kwetsbare functie, waarbij met name geluid en luchtkwaliteit onder druk staan. Zo wordt een harde schil langs de snelweg voorgesteld die ervoor zorgt dat aan de groene binnenkant een geschikte woonklimaat ontstaat.

De inhoud van de overeenkomst voor ontwikkeling van Park Vijfsluizen is geheim gelet op de financiƫle- en economische belangen van de gemeente.

Webradio Torpedo

november 14th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *