Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WONINGBOUW OP SHELL-SPORTPARK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen en bouwconcern Heijmans hebben plannen voor de bouw van circa vierhonderd woningen op het voormalige Shell-sportpark. Het gaat om een duurzame en toekomstbestendige wijk met voornamelijk grondgebonden woningen en appartementen. Daarbij wordt ook het oude Shell-sportgebouw op het terrein betrokken. Het project heeft een waarde tussen 80 en 100 miljoen euro.

In de nieuwe wijk komt veel ruimte voor openbaar groen en water. Al eerder verwierf Heijmans de grond van het voormalige sportpark.

De komende maanden werken de gemeente en Heijmans het stedenbouwkundig plan verder uit. Ook doen ze de benodigde onderzoeken om het bestemmingsplan te kunnen wijzigen. Naar verwachting start de verkoop van de energiezuinige woningen in 2020.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “WONINGBOUW OP SHELL-SPORTPARK VLAARDINGEN

  1. “In de nieuwe wijk komt veel ruimte voor openbaar groen en water.” Serieus?

    400 woningen proppen op een perceeltje aan een overbelast verkeersknooppunt, ingekaderd door de A4, station Vijfsluizen, de havens en het spoor, en ook nog eens vlak voor de afslag Beneluxtunnel?

    En dan ook nog eens “veel ruimte” voor groen en water?

    Hoe dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *