Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WONINGBOUW IN RUÏNE SPORTSFONDSENBAD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Wethouder Fahid Minhas (VVD) meldt ‘een mooi en haalbaar woningbouwplan’ voor het voormalige Sportfondsenbad in Schiedam-West. Minhas: ‘ Na jaren van leegstand en verloedering is het eindelijk gelukt om een mooi en haalbaar woningbouwplan te maken. Goed om te zien dat er veel aandacht is voor duurzaamheid en natuurinclusief bouwen.’

Omwonenden hebben de afgelopen jaren ingezet op sloop van het pand midden in het huizenblok aan de BK-Laan. In 2016 presenteren zij het definitief schetsontwerp voor de tuin die het slooppand had moeten vervangen. Bij deze presentatie was ook de gemeente uitgenodigd en het Fonds Schiedam Vlaardingen, dat een subsidie heeft verstrekt voor het op papier zetten van het schetsontwerp. Voor de uiteindelijke uitvoering van de plannen was tenminste een investering nodig van 5 ton. Dat bedrag kreeg de buurt niet rond.

De ruïne stond lange tijd op naam van vastgoedhandelaar George Tóth. In 2014 ontkende hij vervolgens nog de eigenaar te zijn van het voormalige Sportfondsenbad. Na het faillissement van één van zijn besloten vennootschappen zou het complex in handen zijn gekomen van TBZ bv uit Leusden. Het directe beheer zou vervolgens zijn overgedragen aan Stripes Makelaardij & Consultancy in de Ringersstraat. Daarna doken er allerlei wilde plannen op met het zwaar vervallen pand. Spraakmakend was het plan voor een kinderopvang. De buitenkant van het complex werd korte tijd later deels in de verf gezet, maar van een kinderopvang werd nooit meer iets vernomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *