WATERWEG ACTUEEL

WONINGBOUW ‘DE BRANDERIJ’ NIET ZONDER RISICO’S GEMEENTE SCHIEDAM

WONINGBOUW ‘DE BRANDERIJ’ NIET ZONDER RISICO’S GEMEENTE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het nieuwbouwproject De Branderij in Schiedam is niet vrij van risico’s. Evenmin liggen alle risico’s bij de ontwikkelaars. Dat heeft raadslid John Maris van Progressief Schiedam (PS) te horen gekregen van wethouder Fahid Minhas (VVD). De gemeenteraad heeft voor het zomerreces ingestemd met woningbouw op het terrein van Herman Janssen Beverages tussen de Zijlstraat en de Noordvest en bij de oude brandweerkazerne.

PS vreest voor risico’s met vervuilde grond. Maris: “Dat daar vervuilde grond zal liggen dat weten we. Wij willen heel graag van het college horen dat de extra risico’s niet bij de gemeente liggen, maar bij de project ontwikkelaars.”

Wethouder Fahid Minas (VVD) zegt dat er over de risico’s afspraken zijn gemaakt.Minhas: “De inhoud van de overeenkomst is grotendeels vertrouwelijk, maar wat ik u wel mag vertellen is dat we duidelijke kaders hebben gesteld wie welke verantwoordelijkheid neemt binnen de ontwikkeling van dit terrein.”

Bij de sloop van de opstal van Herman Janssen wordt door de gemeente rekening gehouden met bodemverontreiniging en mogelijk ook nog met archeologisch vondsten. Minhas: “Dat hebben we neergelegd bij de ontwikkelaar, maar omdat het ook voor die ontwikkelaar onzekerheden biedt hebben we vooraf het Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam gevraagd om onderzoek te doen naar de mogelijke archeologische vondsten die ontdekt kunnen worden op deze locatie. Daar hebben we vervolgens een kostenplaatje op losgelaten en dat hebben we afgebakend met elkaar. Wanneer er bepaalde vondsten worden gedaan waardoor die kosten hoger worden dan hebben we ook de afspraak gemaakt met betrokken partijen om het er dan opnieuw met de gemeente over te hebben.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Webradio Torpedo

juli 12th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *