Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WONEN IN GRAVIN ALEIDASCHOOL SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Er komen woningen in het gebouw van de voormalige Gravin Aleidaschool in Schiedam-Oost. Het pand is sinds 1 april tijdelijk in handen van leegstandsbeheerder Ad Hoc, in opdracht van de gemeente. Verkoop van de school en herontwikkeling tot woningen is op dit moment de meest geschikte optie, vindt de gemeente. Op 2 april is daarom besloten om het team Vastgoed de opdracht te geven om te starten met het herontwikkelings- en verkooptraject.

De afgelopen periode is samen met een bewonersgroep uit Oost gezocht naar een mogelijke invulling van het pand. Er bestonden ideeën voor verhuur van ruimtes aan maatschappelijke organisaties en creatieve ondernemers, verplaatsing van activiteiten vanuit wijkcentrum Oost naar de Gravin Aleidaschool aangevuld met creatieve ondernemers en in het de markt zetten van het pand.

De meeste ideeën zijn financieel niet haalbaar. Daarnaast ligt het pand tussen de Oostsingel en de Villastraat, met voornamelijk particulier woningbezit, en is de parkeerdruk hoog en de bereikbaarheid van het pand niet optimaal.

Na de fusie van de Gravin Aleidaschool met de basisschool St. Jan worden de lessen vanaf het schooljaar 2017/2018 gegeven in het gebouw aan de Van Swindensingel 66 en was het schoolgebouw niet meer nodig voor onderwijs. De Wet op het primair onderwijs geeft aan dat als een schoolgebouw niet meer voor onderwijs nodig is, het gebouw wordt overgedragen aan de gemeente.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *