Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOEDE OVER WEIGERING OVERLEG ARBEIDSMIGRANTEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN – De agendacommissie van de Vlaardingse gemeenteraad zou weigeren een breed en informeel overleg (‘Vlaardingensessie’) te agenderen over arbeidsmigranten. Dat laat de fractie Boers (fB) weten die een verzoek had gedaan voor een dergelijk overleg. 

Bij het overleg zouden naast Vlaardingse politici en bewoners ook vertegenwoordigers van andere gemeenten met huisvestingsproblemen, en deskundigen vanuit ministeries moeten aanschuiven. Zo zou de kennis over het onderwerp sterk worden vergroot.

De fB legt uit: ‘In Vlaardingen speelt de huisvestingsproblematiek rond arbeidsmigranten al jaren. De woningmarkt zit mede daardoor volledig op slot, Vlaardingers komen niet meer aan een woning, en dan speelt er ook nog de woon- en parkeeroverlast. Extra tijdsdruk vormt nog de sloop van de Valkenhof eind van dit jaar, waar nu nog arbeidsmigranten wonen.

In steden als Amsterdam (huisjesmelkers), Schiedam (huisvestingsvergunning) en Waalwijk (grote campus voor arbeidsmigranten) is veel kennis en ervaring aanwezig over problemen op huisvestingsgebied. Fractie Boers wil graag met vertegenwoordigers van deze steden in gesprek om van hen te leren.’

Volgens de fB zou de agendacommissie als argument hebben aangevoerd voor haar afwijzing dat een dergelijk overleg geen nieuwe informatie oplevert. Ook zouden de commissieleden geen zin hebben “om weer alle tegenstanders aan het woord te laten”.
 
De agendacommissie bestaat uit: Bert van Nieuwenhuizen – voorzitter (D66); Nol Kloosterman (AOV); Gilles Pappers (ONS.Vlaardingen); Ingrid Wijker (fractie Kerkhof), Ruben van de Zanden (VVD); Ben Trooster (Beter voor Vlaardingen); Marnix Alderliesten (CDA).

1 reactie op “WOEDE OVER WEIGERING OVERLEG ARBEIDSMIGRANTEN VLAARDINGEN

  1. Vlaardingen en parkeren. Hoe kan het nou dat mijn buurman wel een parkeer vergunning heeft voor het mariskwartier en ik er geen een krijg. Ik begrijp dat hij al woonde in het centrum. En ik uit een andere wijk binnen vlaardingen ben verhuist.
    Ik vindt dit een vorm van discriminatie. Of allemaal een vergunning ,(invalide vergunningen praat ik niet over) of allemaal parkeergeld € 2,20 per uur betalen.
    Als ik om vijf uur thuiskom staan er een stuk of wat polen met autos of busjes te wachten op de broekweg . Daar is het gratis, Daar is de kans om gratis te parkeren zo klein of je moet er een tijdje bij gaan staan. Dus zit er niks anders op dan een plek in de omgeving van mijn huis te zoeken. En dat kost gemiddeld € 5 ,- per dag. Op zaterdag kost een dag kaart € 12.50 . Dat is dan € 25,- en € 12.50 is € 37.50 in de week om in de buurt te kunnen parkeren. SCHANDALIG vooral omdat er wel parkeervergunningen voor het centrum zijn verstrek. Het mooie is de BOA s komen om het uur kijken of er betaald is . Hoezo melkkoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *