Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOEDE OVER INVAL RESTAURANT DA ANGELO VLAARDINGEN

pizzeriaVLAARDINGEN- De ontruiming van restaurant Da Angelo aan de Hoogstraat in Vlaardingen heeft vragen opgeroepen bij de fractie ONS.Vlaardingen. Een interventieteam van twaalf personen, met onder meer politie, voerde vrijdagavond de ontruiming uit, omdat het aan een exploitatievergunning zou ontbreken bij het restaurant. De ontruiming vond plaats terwijl de zaak vol zat met gasten die allemaal op straat werden gezet.

ONS vindt dat bedrijven zich aan (wettelijke) regels moeten houden, maar de partij heeft moeite met de manier en het moment waarop de sluiting heeft plaatsgevonden.

Ook vindt de partij het opvallend dat in Vlaardingen een veelheid aan problemen speelt, waarbij langzaam, aarzelend, te weinig, overdreven zorgvuldig, of zelfs in het geheel niet wordt opgetreden. Zo wijst de partij op de verenigingslocatie van een motorclub in de stad, het probleem van ernstige verkeersoverlast en sociale misstanden in een aantal probleemwijken. Bij die problemen wordt met elke gevoeligheid rekening gehouden, of wordt het probleem niet of te weinig erkend, meent ONS. Daarentegen deed de ontruiming van Da Angelo afgelopen vrijdag, vermoeden dat hier zware criminaliteit aan ten grondslag lag, terwijl het een vergunningskwestie betrof. Volgens ONS.Vlaardingen zijn de verhoudingen zoek, en is er iets mis met de prioritering.

De partij heeft het stadsbestuur om opheldering gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *