Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOEDE OM FEEST OP BEGRAAFPLAATS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een aankondiging om Burendag te vieren op de Schiedamse begraafplaats Beukenhof heeft onbegrip en bedreigingen opgeleverd. Het plan was om zaterdag 22 september een feestje te organiseren, inclusief een optreden van De Amazing Stroopwafels, luchtkussen en kinderactiviteiten. Dit alles om de stichting Net Niet Genoeg te steunen. De stichting ijvert voor warme winterschoenen voor minder bedeelden en het Net Niet Genoeg Sinterklaasfeest.

Tegen het plan wordt geageerd op social media. De stichting Net Niet Genoeg heeft naar eigen zeggen ook bedreigingen ontvangen. De stichtng laat weten aangifte te doen. De Beukenhof heeft de beoogde Burendag inmiddels teruggedraaid en besloten het luchtkussen te laten vervallen, maar de muziekband binnen te laten optreden en de kinderactiviteiten ook door te laten gaan.

Raadslid Monique Rotteveel (LOS) zegt dat bedreigingen ten strengste worden afgekeurd, maar tegelijk is haar partij niet gelukkig met de festiviteiten tussen de grafvelden en in de nabijheid van het crematorium. Rotteveel: ‘In een telefonisch gesprek met de locatiemanager kreeg ik te horen dat zij zojuist hadden besloten de Burendag niet door te laten gaat. Wel gaf de meneer te kennen zich niet te willen laten ringeloren door een bepaalde groep mensen. Hij wil de muziekband binnen laat optreden, om vervolgens de dag te bestempelen als ‘open dag’. Hij zegt, een open dagen organiseert de Beukenhof al meerdere keren per jaar.’

‘Wij van LOS zullen afwachten en zien hoe zaterdag 22 september zal gaan verlopen’, aldus het raadslid.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “WOEDE OM FEEST OP BEGRAAFPLAATS SCHIEDAM

  1. Super toch? Laat de koters broodjes bakken of thema-tekeningen maken: “Hoe fijn zou het zijn om overal in de lucht te kunnen zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *