WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOB-VERZOEK NAAR GEGEVENS BURGEMEESTER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De fractie Boers (fB) zal een beroep doen op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) om alsnog duidelijk te krijgen waar burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) daadwerkelijk woont. Dat heeft raadslid Tim Thiel (fB) bekend gemaakt voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Thiel: “Een aantal zaken wil ik gewoon opgehelderd hebben. En dat zal ik dan doen op basis van de vragen die zakelijk zijn.”

Jetten weigert vragen van fB te beantwoorden om bewijs te leveren over haar echte woonplaats. Bewoners van een straat in Breda hebben Jetten omschreven als hun buurvrouw, maar de burgemeester ontkent dat ze in Brabant woont. Om dat te bewijzen hoeft de burgemeester slechts de gegevens van haar Ipad te tonen, denkt raadslid Tim Thiel (fB). De burgemeester vindt dat aantasting van haar privacy. Het zou haar gezin in gevaar brengen.

De fB neemt met die weigering geen genoegen. Thiel: “Wat mij betreft is dit niet het einde van het verhaal. Ik heb eerder vragen gesteld waar ik gewoon antwoord op wil hebben, denk aan reiskostenvergoedingen. Dat zijn gewoon zakelijke gegevens die afgegeven moeten worden. Daar ga ik een Wob-verzoek voor indienen. Als burger kan je een Wob-verzoek indienen en ik ben gewoon ook burger.”

Op Tweede Pinksterdag bezocht Waterweg Actueel een straat in Breda waar Jetten en haar echtgenoot een pand bezitten. Bewoners van de bewuste straat in Breda lieten duidelijk weten dat de burgemeester van Vlaardingen bij hen in de straat woont. Jetten spreekt dit met klem tegen, maar laat elke bewijs achterwege. De burgemeester bezit ook een appartement in Vlaardingen-Holy. Daar werd ze tot Pinksteren weinig gezien door buren.

Jetten begeeft zich op glad ijs indien haar appartement in Holy vooral gebruikt wordt als een postbusadres. Immers burgemeester Jetten benoemt integriteit telkens weer als speerpunt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *