Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOB-DOSSIER TURKS BEJAARDENHUIS: WIE VERTREKT BIJ GROENLINKS SCHIEDAM?

SCHIEDAM- Wie van de twee kopstukken bij GroenLinks Schiedam gaat de eer aan zichzelf houden nu de feiten rond het ‘Turkse bejaardenhuis’ in Schiedam op straat liggen? Wethouder Jeroen Ooijevaar of fractievoorzitter René Karens? Oud PvdA-wethouder Mario Stam legt die vraag neer in een tweet gericht aan Karens.

Gisteren vroeg Stam al aan Karens om te reflecteren op zijn tweets van 6 januari. Karens heeft toen, volgens Stam, ‘zware aantijgingen richting een collega gedaan’ (Maarten Reuderink van OPS, red.). Stam: ‘In het licht van de, dankzij een WOB verzoek, geopenbaarde gegevens blijkt hij nu gelijk te hebben.’

Vooralsnog reageert de GroenLinksvoorman nergens op.

Stam: ‘Nu zijn er grofweg twee mogelijkheden 1: Je wist het niet, dan heeft oa jouw wethouder gelogen en jou en de raad iets uit te leggen. 2: Je wist het al die tijd al en deed een poging een mederaadslid te sensibiliseren en loog je. Wie van jullie gaat de eer aan zichzelf houden?’

Uit het Wob-dossier blijkt dat er door WoonPlus met Denk is onderhandeld over een ‘Turks bejaardenhuis’ in Groenoord, met negenendertig woningen bestemd voor senioren met een migratieachtergrond. De wethouders Ooijevaar en Minhas hebben actief meegeholpen. In ruil is Denk akkoord gegaan met de aanleg van een warmtenet in Groenoord, waardoor dit miljoenenproject aan een nipte raadsmeerderheid is geholpen.

Foto (archief): Denk en GroenLinks tijdens verkiezingscampagne op de Mgr Nolenslaan, zaterdag 16 maart 2019 (Provincialeverkiezingen).

1 reactie op “WOB-DOSSIER TURKS BEJAARDENHUIS: WIE VERTREKT BIJ GROENLINKS SCHIEDAM?

  1. Maakt niet uit, neemt zijn zetel mee naar Denk, daar is hij hartelijk welkom. En vraag me af hoelang het duurt voordat Denk er ook een zetel bij krijgt in de regering. Er zijn al 2 engnekken van de PvdA ,in het verleden overgelopen naar Denk, waarom niet één van de VVD?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *