RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WITTE KENTEKENS NIET MEEGESTEMD OVER BETAALD PARKEREN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een deel van de eigenaren van auto’s met een wit kenteken hebben in Schiedam-West niet meegestemd bij de draagkrachtmeting over het al dan niet invoeren van betaald parkeren. Zoveel wordt duidelijk wanneer raadsleden hiernaar informeren bij Dominik van Lankeren, Senior beleidsadviseur Stedelijke Mobiliteit bij de gemeente Schiedam. De uitslag van de draagkrachtmeting viel uit in het voordeel van de tegenstanders van betaald parkeren.

Jeroen Trouwborst (Alles voor Schiedam): “Ik hoor meneer Van Lankeren zeggen, dat een aanzienlijk deel van de auto’s met een buitenlands kenteken niet ingeschreven zijn in Schiedam. Dat is een sterk vermoeden. Mijn vraag is dan ook, hoe groot is dat deel en over hoeveel auto’s praten we dan?”

Van Lankeren: “Dat is verder niet uitgezocht, maar we weten het wel van degene die hier officieel zijn ingeschreven.”

Maarten Reuderink (OPS): “U zegt, een sterk vermoeden, maar een kenteken is toch een kenteken? Je ben toch niet achterlijk? Je weet toch bij wie of wat dat hoort?”

Van Lankeren: “Als een inwoner niet in Schiedam staat ingeschreven, dan is het kenteken waarschijnlijk nog ingeschreven in de plaats van herkomst. Dat is vaak gelieerd aan het land van het kenteken.”

Het niet betalen van boetes voor het verkeerd parkeren in de jeneverstad door buitenlanders komt enkele honderden keren per jaar voor. Parkeerbonnen worden alleen doorgestuurd naar landen, waarmee een verdrag is gesloten: België, Duitsland en Polen.
Reuderink: “Ja, dat snap ik, maar dan weet je toch dat je ze niet mee laat stemmen? We moeten toch inzicht krijgen in de systematiek die gevolgd is. Als de systematiek is: ja, ik heb eigenlijk geen flauw idee waar ze vandaan komen, dan schrik ik daar van, maar ik laat mij graag geruststellen, omdat ik nou eenmaal aardig ben.”

Van Lankeren: “Iemand die niet bij de gemeente staat ingeschreven heeft ook geen recht op stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen en heeft dus niet mee kunnen stemmen met deze draagvlakmeting.”

4 reacties op “WITTE KENTEKENS NIET MEEGESTEMD OVER BETAALD PARKEREN SCHIEDAM

  1. “Witte” kentekens hebben geen recht van spreken in deze discussie. Zij betalen geen BPM bij het aanschaffen van een auto en dragen ook geen wegenbelasting af aan de Nederlandse staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.