Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WINTERKLANKEN MAASHOORN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Geluidskunstwerk De Maashoorn viert haar één-jarige bestaan aan de Maasboulevard in Schiedam-Zuid op 13 december met een avond vol verhalen en livemuziek. Creatief brein Pierluigi Pompei en verhalenschrijfster Nienke Rooijakkers openen de avond en vertellen over de totstandkoming van de sculptuur en de bijbehorende geluidswandeling (gratis te downloaden via de Walk With Me-app op uw mobiel). U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

Op donderdag 13 december viert Stichting Mooi Werk samen met buurtbewoners van Schiedam-Gorzen het eerste jubileum van geluidskunstwerk De Maashoorn. Tijdens de feestelijke avond worden er rondom de Maashoorn verhalen verteld door omwonenden en is er livemuziek. Ook zijn bedenker Pierluigi Pompei en verhalenschrijfster Nienke Rooijakkers aanwezig om te vertellen over het kunstwerk.

De Maashoorn is geplaatst op een symbolische locatie, de grens tussen water en land, langs de Maasboulevard in Schiedam. Bedenker Pierluigi Pompei combineert in zijn geluidssculptuur beeld, geluid en verhaal uit de omgeving. Kunstenaars Strijbos & Van Rijswijk componeerden klankcomposities, bestaande uit verhalen en geluiden geïnspireerd op de geluiden van het parklandschap, water en nabije industrie. Nienke Rooijakkers verzorgde de verhalen en interviews die de sculptuur ten gehore brengt.

De geluiden en verhalen zijn verzameld in een geluidswandeling in de app Walk With Me. Laat u meevoeren op een mooie Maashoorn-geluidswandeling door Park Maasboulevard. De app kunt u gratis downloaden door de volgende link in de browser van uw mobiel te openen: http://onelink.to/walkwithme. Zoek op ‘De Maashoorn’.

Komt u ook luisteren naar winterklanken bij de Maashoorn? Iedereen is van harte welkom om deze avond bij te wonen. Er wordt gestart om 17.00 uur met een openingswoord en geeindigd rond 18.30 uur. Toegang is vrij en inclusief versnaperingen. Wilt u graag meer weten over De Maashoorn? Ga dan naar www.maashoorn.nl. Op www.stichtingmooiwerk.nl vindt u meer informatie over dit evenement.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *