RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WINST OP KOOPWONINGEN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen heeft 2,8 miljoen euro winst gemaakt op de verkoop van vier panden. Dat blijkt uit het overzicht van incidentele opbrengsten in de jaarstukken. De vier gebouwen zijn allemaal meermaals in het nieuws geweest in de afgelopen jaren. Het gaat om de panden Galgkade 3/Westhavenkade 85, Industrieweg 9, Westlandseweg 250 en de oude school op de hoek van de Limburg van Stirumstraat 49.

Het laatste gebouw betreft de voormalige Globeschool in de Babberspolder. Met de verkoop van het pand kon worden gestart met het project De Meesterproef, dat draait om het bieden van koopwoningen aan vluchtelingen. De gemeente heeft het lege schoolgebouw in de Babberspolder vorig jaar verkocht voor 349.000 euro k.k. aan zelfbouwontwikkelaar Steenvlinder. In de school komen tien kluswoningen met maximaal drie wooneenheden voor vluchtelingen.

Vlaardingen is een van de eerste gemeenten waar vluchtelingen een kluswoning kunnen kopen dankzij een speciale constructie die bestaat uit een geldlening via de stichting Fundering. De lening is vergelijkbaar in hoogte met een hypotheek, die in maandelijkse termijnen terugbetaald moet worden. Het terugbetalen via de constructie voor vluchtelingen gebeurt in de vorm van ‘huur’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “WINST OP KOOPWONINGEN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

      1. Maar goed ook.dzt niet door gaat vind ik.dr Nederlanders wonen op straat en zouden, zei zonder inkomen dat kunnen betalen ik vind dat ze daar geen recht op hebben ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *