RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WINST MET ADVIES A4 SCHIEDAM-DELFT

SCHIEDAM- Communicatie inspanningen hebben er tot op heden toe geleid dat de weerstand tegen de aanleg van de A4 Delft-Schiedam afneemt en dat er begrip is ontstaan voor het project. Tot die slotsom komt het Utrechtse adviesbureau Conclusion.

Wethouders uit Schiedam en Vlaardingen  tijdens een bezoek aan de Ketheltunnel in aanbouw. Hier zal het verkeer over de A4 eind dit jaar Schiedam passeren. Naast de tunnel bevindt zich het  Informatiecentrum.
Wethouders uit Schiedam en Vlaardingen tijdens een bezoek aan de Ketheltunnel in aanbouw. Hier zal het verkeer over de A4 eind dit jaar Schiedam passeren. Naast de tunnel bevindt zich het Informatiecentrum.

De zakelijke dienstverlener – jaaromzet ruim 150 miljoen euro- heeft uitgebreid geadviseerd in deze omgevingscommunicatie. Conclusion stelt dat een groot bouwproject als de aanleg van de A4 Delft-Schiedam overlast oplevert, maar doordat de omgeving wordt geïnformeerd over de planning, werkzaamheden, hinder en mogelijke maatregelen hiertegen is de weerstand minimaal.

Door het organiseren van klankgroepbijeenkomsten en het regelmatig afnemen van een digitaal klantenpanel wordt de omgeving betrokken bij de aanleg van de rijksweg. Ook is er regelmatig overleg met interne (ambtelijke- en bestuurlijke partners en overheden) en externe stakeholders (media, belangengroepen, leveranciers en omwonenden). Een goede relatie met omgeving en stakeholders bepaalt voor een belangrijk deel het succes van het project.

Ondanks de aanhoudende crisis binnen de adviesbranche steeg de omzet van Conclusin in 2013 met 11%. De winst na belastingen kwam uit op iets meer dan 4 miljoen euro. Dit blijkt uit een analyse van de jaarrekening van het adviesbureau.

2 reacties op “WINST MET ADVIES A4 SCHIEDAM-DELFT

  1. Omgevingscommunicatie? Grapje zeker?!. De buren hebben meermaals geklaagd over het slaan van heipalen en het gevaarlijke vrachtverkeer. Noem dat maar een tevreden omgeving. In het Stadsblad staat vandaag weer een heel stuk vanuit de klankbordgroep. Die hebben het helemaal gehad met de bouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *