WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WINKEL VOL VERVALSTE MERKKLEDING SCHIEDAM

SCHIEDAM- In de Spaanse Polder is opnieuw een professionele winkel vol namaak merkartikelen aangetroffen door het Interventieteam Ondermijning van de gemeente en de politie. Meer dan 1500 artikelen zijn in beslag genomen. Het pand is met spoed gesloten door de burgemeester.

Op 15 november meldde het team Handhaving van de gemeente ook al het oprollen van een winkel vol illegale merkartikelen in de Spaande Polder.

Bij de handel in merkkleding komen de normale, legale bovenwereld en de criminele onderwereld met elkaar in contact. Die verwevenheid noemen we ondermijning. Handelaren in vervalste merkkleding bedriegen hun kopers, duperen de echte merkeigenaren, dragen geen belastingen af en steken de volledige winst in eigen zak. Maar omdat er achter deze handel een criminele, illegale handel schuil gaat, is er ook vaak sprake van betrokkenheid van figuren die geweld niet schuwen en daarmee een gevaar voren voor de omgeving. Praktijken die niet wenselijk zijn in uw eigen woon- of leefomgeving. Daarom roept de politie u op om dit soort situaties of vermoedens daarvan altijd te melden.

Eén gedachte over “WINKEL VOL VERVALSTE MERKKLEDING SCHIEDAM

 1. Dit soort praktijken komen steeds meer voor, vooral omdat mensen het zien als een soort ”business”.
  Goedkope ”troep” inkopen uit het buitenland, en dan duur verkopen hier in Nederland.
  Jammer dat er mensen (voornamelijk) jongeren trappen in dit soort verdienmodellen van oplichters.

  Heb het zelf ook vaak meegemaakt, dan denk je dat je een originele Monari trui koopt, blijkt het achteraf te gaan om een replica …

  Maar ja, niks aan te doen. Goed dat het interventieteam dit soort calamiteiten aanpakt.

  Groetjes Felix,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *