Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WINDTURBINES VLAARDINGEN STIL VOOR VLEERMUIZEN

VLAARDINGEN- Om zoveel mogelijk vleermuizen te sparen moeten de twee beoogde windturbines op de kale vlakte van het voormalige Oeverbos in Vlaardingen geregelde stil worden gezet. Het is een eis die zal worden opgenomen in de vergunning die de Provincie nog moet uitgeven. De windturbines mogen daardoor niet draaien op die tijdstippen, dat vliegbewegingen van vleermuizen worden verwacht. Omdat dit veelal windstille momenten zijn gaat een stilstandvoorziening voor vleermuizen niet ten koste van de productie van de windturbines. De uitvoerbaarheid van het plan komt daardoor niet in gevaar, zo verwacht de gemeente.

Het veldonderzoek vleermuizen wordt momenteel afgerond. Het onderzoek is noodzakelijk voor het verkrijgen van de benodigde ontheffing van de Provincie. Een ontheffing Wet natuurbescherming van de Provincie is pas nodig op het moment dat de initiatiefnemers gaan ‘verstoren’.

Er valt nauwelijks iets te zeggen over het aantal vogels dat de dood zal vinden door de twee beoogde windturbines. ONS.Vlaardingen heeft geïnformeerd naar exacte cijfers van het aantal te verwachte slachtoffers onder vogels bij beide molens. De gemeente beschikt alleen over de resultaten van radaronderzoek voor vogels, maar deze resultaten zouden niet rechtstreeks te vertalen zijn in aantal slachtoffers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *